Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
1 Comment
Dendeng Manis - zoet drooggekbaken vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dendeng Manis
zoet drooggekbaken vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr rundvlees
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theel trasi
1 theel asem
375 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1/4 theel jinten
2 cm laos
1/2 theel pala (nootmuskaat)
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en marineer hiermee het vlees. Snijd de ui en de knoflook fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees voor 5 minuten. Voeg dan de ui, de knoflook toe en bak dit 1 minuut. Vervolgens de trasi, de asem en het water toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    gre · 8 years ago
    :)ik heb dit wel eens bij de toko gekocht.
    maar zelf maken lijkt me ook leuk wel moeilijk.

who is online

We hebben 168 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41030263