Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
1 Comment
Dendeng Manis - zoet drooggekbaken vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dendeng Manis
zoet drooggekbaken vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr rundvlees
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theel trasi
1 theel asem
375 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1/4 theel jinten
2 cm laos
1/2 theel pala (nootmuskaat)
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en marineer hiermee het vlees. Snijd de ui en de knoflook fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees voor 5 minuten. Voeg dan de ui, de knoflook toe en bak dit 1 minuut. Vervolgens de trasi, de asem en het water toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    gre · 9 years ago
    :)ik heb dit wel eens bij de toko gekocht.
    maar zelf maken lijkt me ook leuk wel moeilijk.

who is online

We hebben 144 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264778