1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 1 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 2 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 4 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Dendeng Lambok
rood gebakken gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten"
1000 gr rundvlees
700 ml water
2 foelie
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
3 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theel peper
2 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
2 theel ketumbar
1 eetl asamwater
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker

Bumbu balado:
balado kruiden:
10 rode lomboks
6 sjalotjes
1 tomaat
1 eetl asamwater
4 eetl kokosolie
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Verhit in een pan het water samen met het vlees, de foelie, de salam, de jeruk purut, de serai, de knoflook, het zout en de peper en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en zeef de bouillon.

Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit de bouillon en voeg de bumbu en het vlees toe en brang aan de kook en kook het voor 2 minuten. Zet het vuur uit en laat het daarna tenminste 3 uur staan. Schep dan het vlees uit de pan en laat uitlekken. Verhit in een pan voldoende olie en bak het vlees donkerbruin/zwart maar verbrand het niet.

Stoom de lomboks, de sjalotjes en de tomaat totdat deze zacht zijn geworden en wrijf of maal het daarna fijn tot een pasta. Verhit in een pan de kokosolie en fruit de pasta voor 4 minuten. Meng dan het zout, de palmsuiker en het asamwater erdoor. Meng dan het vlees erdoor en serveer.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 151 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36087932