Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
IconWrite a comment
Dendeng Lambok - rood gebakken gekruid rundvlees
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Dendeng Lambok
rood gebakken gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten"
1000 gr rundvlees
700 ml water
2 foelie
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
3 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theel peper
2 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
2 theel ketumbar
1 eetl asamwater
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker

Bumbu balado:
balado kruiden:
10 rode lomboks
6 sjalotjes
1 tomaat
1 eetl asamwater
4 eetl kokosolie
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Verhit in een pan het water samen met het vlees, de foelie, de salam, de jeruk purut, de serai, de knoflook, het zout en de peper en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en zeef de bouillon.

Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit de bouillon en voeg de bumbu en het vlees toe en brang aan de kook en kook het voor 2 minuten. Zet het vuur uit en laat het daarna tenminste 3 uur staan. Schep dan het vlees uit de pan en laat uitlekken. Verhit in een pan voldoende olie en bak het vlees donkerbruin/zwart maar verbrand het niet.

Stoom de lomboks, de sjalotjes en de tomaat totdat deze zacht zijn geworden en wrijf of maal het daarna fijn tot een pasta. Verhit in een pan de kokosolie en fruit de pasta voor 4 minuten. Meng dan het zout, de palmsuiker en het asamwater erdoor. Meng dan het vlees erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 94 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40805436