Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Dendeng Lambok - rood gebakken gekruid rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dendeng Lambok
rood gebakken gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten"
1000 gr rundvlees
700 ml water
2 foelie
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
3 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theel peper
2 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
2 theel ketumbar
1 eetl asamwater
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker

Bumbu balado:
balado kruiden:
10 rode lomboks
6 sjalotjes
1 tomaat
1 eetl asamwater
4 eetl kokosolie
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Verhit in een pan het water samen met het vlees, de foelie, de salam, de jeruk purut, de serai, de knoflook, het zout en de peper en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en zeef de bouillon.

Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit de bouillon en voeg de bumbu en het vlees toe en brang aan de kook en kook het voor 2 minuten. Zet het vuur uit en laat het daarna tenminste 3 uur staan. Schep dan het vlees uit de pan en laat uitlekken. Verhit in een pan voldoende olie en bak het vlees donkerbruin/zwart maar verbrand het niet.

Stoom de lomboks, de sjalotjes en de tomaat totdat deze zacht zijn geworden en wrijf of maal het daarna fijn tot een pasta. Verhit in een pan de kokosolie en fruit de pasta voor 4 minuten. Meng dan het zout, de palmsuiker en het asamwater erdoor. Meng dan het vlees erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 229 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41065324