Ayam Goreng Asem Garem
gebakken gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
2 serehstengels, gekneusd
2 jerut purut blaadjes
3 salam blaadjes
olie
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
3 theel trassi bakar
2 theel ketumbar
1 theel jinten
5 cm kunyit (kurkuma)
3 eetl asem
200 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng hierdoor de sereh, de jerut purut, de salam en de kip en laat dit tenminste 12 uur intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de stukken kip krokant en gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sateh Bistik Kelapa - rundersate met kokos
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Rotti kukus - gestoomde cake
- Ayam Kampung Lodho - romige gegrilde pittige kip
- Duo Jiao Ji Dan - 剁椒鸡蛋 - roerei met chili knoflook saus
- Mu Pad Mad Mamorng Hinmapan - geroerbakt varkensvlees met cashewnoten
- Tim Telur Labu Kuning - gekruide eieren met pompoen
- Srikaya Labu Kuning - gevulde pompoen
- Tahu Taoco - tahoe gerecht
- Ayam Bakar Maranggi - gebakken gekruide kip
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...