Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Ayam Goreng Asem Garem         
gebakken gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
2 serehstengels, gekneusd
2 jerut purut blaadjes
3 salam blaadjes
olie

Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
3 theel trassi bakar
2 theel ketumbar
1 theel jinten
5 cm kunyit (kurkuma)
3 eetl asem
200 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng hierdoor de sereh, de jerut purut, de salam en de kip en laat dit tenminste 12 uur intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de stukken kip krokant en gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 98 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42100782