logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Goreng Asem Garem         
gebakken gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
2 serehstengels, gekneusd
2 jerut purut blaadjes
3 salam blaadjes
olie

Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
3 theel trassi bakar
2 theel ketumbar
1 theel jinten
5 cm kunyit (kurkuma)
3 eetl asem
200 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng hierdoor de sereh, de jerut purut, de salam en de kip en laat dit tenminste 12 uur intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de stukken kip krokant en gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 107 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151460