zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Be Siap Mepanggang Mesanten - kip met saus van kokosmelk
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Perkadel Kacang Merah - gekruide balletjes van rode kidneybonen
- Sambal goreng hati ayam - gebakken kippenlevertjes
- Rujak - pittige fruitsalade
- Ayam Pinadar - gepeperde kip uit Noord-Sumatra
- hete soep met ei
- Juhi Tabur Kelapa - droog gebakken gekruide sepia
- Ikan Mentega - baarsfilet met ketjap-botersaus
- Ikan Nila Dan Udang Galah Bakar - Geroosterde vis en grote gamba’s
Dembaran - kruidige gestoofde kip


Dembaran
kruidige gestoofde kip
kruidige gestoofde kip
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip
450 ml dunne kokosmelk (santen cair)
Haluskan:
boemboe:
1 ui
2 teentjes knoflook
6 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
1 serehstengel
1 theel asem
zout naar smaak
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng daar de boemboe door. Voeg dan de kip toe en sudder het vlees zachtjes gaar en totdat de saus gebonden is.
ingrediënten:
1 kip
450 ml dunne kokosmelk (santen cair)
Haluskan:
boemboe:
1 ui
2 teentjes knoflook
6 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
1 serehstengel
1 theel asem
zout naar smaak
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng daar de boemboe door. Voeg dan de kip toe en sudder het vlees zachtjes gaar en totdat de saus gebonden is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.