Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Dangkot Ayam - gebakken kip met een pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dangkot Ayam
gebakken kip met een pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 scharrelkip (800gr)
1 limoen, spap
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
50 ml kippenbouillon (zie recept)
100 ml water
3 jeruk purut blaadjes
2 cm lengkuas/laos
10 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
30 rode rawits
3 kemiri noten
2 cm kunyit
1 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en wrif deze in met het zout en het limoensap en laat het 20 minuten intrekken. Spoel daarna af en dep het droog. Rasp de laos en de serai. Hak de jeruk purut fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de lengkuas en de jeruk purut voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak todat deze van kleur verandert. Dan de pan afsluiten en op laag vuur verder bakken totdat het vocht vrijkomt.
Voeg dan de bouillon, het water, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Bak op laag vuur verder totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902592