Recente reacties

Shaun 14 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Dangkot Ayam - gebakken kip met een pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dangkot Ayam
gebakken kip met een pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 scharrelkip (800gr)
1 limoen, spap
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
50 ml kippenbouillon (zie recept)
100 ml water
3 jeruk purut blaadjes
2 cm lengkuas/laos
10 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
30 rode rawits
3 kemiri noten
2 cm kunyit
1 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en wrif deze in met het zout en het limoensap en laat het 20 minuten intrekken. Spoel daarna af en dep het droog. Rasp de laos en de serai. Hak de jeruk purut fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de lengkuas en de jeruk purut voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak todat deze van kleur verandert. Dan de pan afsluiten en op laag vuur verder bakken totdat het vocht vrijkomt.
Voeg dan de bouillon, het water, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Bak op laag vuur verder totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 162 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41239899