zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Ayam Fungkai - gestoofde kip met suikerriet uit Kalimantan
- Oro sir - Gekruide gemengde groenten
- Udang Saus Padang - garnalen in pittige saus
- Mu Gur La - varkenssate
- Asam Keung Udeng - garnalen in pittige zurige saus
- Lapis daging Surabaya - Rundvlees gestoofd in kecapsaus
- Telor Dadar Kelapa - Omelet met kokos
- Tumis Bayam Ebi Terasi - spinazie met trasi en gedroogde garnalen
- Sambal goreng udang peteh - sambal goreng garnalen met petehbonen
- Kangkung roerbak - 椒腐通菜
Dembaran Ayam - kruidige gestoofde kip


Dembaran Ayam
kruidige gestoofde kip
kruidige gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 rode uien
400 ml kokosmelk
1/2 eetl asem
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 teentjes knoflook
2 cm cunir
4 cm laos
3 kemiri noten
1/2 theel.trasi
zout naar smaak
1 serehstengel
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de uien fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de uien voor 3 minuten. Voeg dan de asem en de kokosmelk toe. Vervolgens de kip en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip gaar is geworden.
ingrediënten:
1 kip
2 rode uien
400 ml kokosmelk
1/2 eetl asem
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 teentjes knoflook
2 cm cunir
4 cm laos
3 kemiri noten
1/2 theel.trasi
zout naar smaak
1 serehstengel
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de uien fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de uien voor 3 minuten. Voeg dan de asem en de kokosmelk toe. Vervolgens de kip en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip gaar is geworden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.