zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Pempek lenjer - visdeeg
- Tahu Campur - tahoe met garnalen
- Sate Asem-Asem Ayam - sate van kip met ananas
- Sup Ikan Gurami - gekruide vissoep
- Sambal kenari - Sambal met kenarinoten
- Ayam Bumbu Cabai Hijau - gebakken kip in een groene peper saus
- Sambal kacang / katjang - sambal van pinda's
- Lawar ikan - Salade van rauwe visjes
- Sapi Campur Malang - hachee uit Malang
- Pesmol Mujair - gebakken vis in kruidige romige saus
Ayam Bekakak - gegrilde kip op Javaanse wijze


Ayam Bekakak
gegrilde kip op Javaanse wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr drumsticks
4 eetl kecap manis
900 ml kippenbouillon (zie recept)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 sereh stengels
5 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/ theel nootmuskaat
1/2 theel peper
menikmati:
ingrediënten relish:
5 rode rawits
1 tomaat
2 sjalotjes
1 limoens, sap
4 eetl kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de kip, de bouillon en de kecap toe en laat het geheel 50 minuten zachtjes sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt. Eooster de kip daarna goudbruin boven een houtskoolvuurtje en serveer het met de relish.
relish:
Snijd de rawits en de sjalotjes in dunne plakjes en meng dit met het limoensap en de kecap.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.