Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Ayam Bekakak - gegrilde kip op Javaanse wijze

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bekakak
gegrilde kip op Javaanse wijze

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr drumsticks
4 eetl kecap manis
900 ml kippenbouillon (zie recept)
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 sereh stengels
5 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/ theel nootmuskaat
1/2 theel peper
 
menikmati:
ingrediënten relish:
5 rode rawits
1 tomaat
2 sjalotjes
1 limoens, sap
4 eetl kecap manis
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de kip, de bouillon en de kecap toe en laat het geheel 50 minuten zachtjes sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt. Eooster de kip daarna goudbruin boven een houtskoolvuurtje en serveer het met de relish.
 
relish:
Snijd de rawits en de sjalotjes in dunne plakjes en meng dit met het limoensap en de kecap.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420894