Ayam Bekakak
gegrilde kip op Javaanse wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr drumsticks
4 eetl kecap manis
900 ml kippenbouillon (zie recept)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 sereh stengels
5 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/ theel nootmuskaat
1/2 theel peper
menikmati:
ingrediënten relish:
5 rode rawits
1 tomaat
2 sjalotjes
1 limoens, sap
4 eetl kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de kip, de bouillon en de kecap toe en laat het geheel 50 minuten zachtjes sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt. Eooster de kip daarna goudbruin boven een houtskoolvuurtje en serveer het met de relish.
relish:
Snijd de rawits en de sjalotjes in dunne plakjes en meng dit met het limoensap en de kecap.