banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Bekakap
geroosterde gekruide kip
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salamblaadjes
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahe)
3 cm kencur (kentjoer)
5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel
1 tomaat
8 kemirinootjes
1 theel ketumbar
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingredieënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip aan de borstkant over de lengte doormidden. Verwarm een wok/wadjan en meng daarin de kokosmelk met de boemboe, zout naar smaak en de salamblaadjes. Als de kokosmelk kookt voeg dan de kip toe, zet het vuur uit en laat het vlees 1 uur marineren.
De kip laten uitlekken en dan gaar en bruin roosteren op een houtkoolvuurtje. Bestrijk de kip regelmatig met de saus.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 95 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36341300