Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Bekakap - geroosterde gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bekakap
geroosterde gekruide kip
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salamblaadjes
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahe)
3 cm kencur (kentjoer)
5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel
1 tomaat
8 kemirinootjes
1 theel ketumbar
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingredieënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip aan de borstkant over de lengte doormidden. Verwarm een wok/wadjan en meng daarin de kokosmelk met de boemboe, zout naar smaak en de salamblaadjes. Als de kokosmelk kookt voeg dan de kip toe, zet het vuur uit en laat het vlees 1 uur marineren.
De kip laten uitlekken en dan gaar en bruin roosteren op een houtkoolvuurtje. Bestrijk de kip regelmatig met de saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 90 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40909703