geroosterde gekruide kip
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salamblaadjes
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahe)
3 cm kencur (kentjoer)
5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel
1 tomaat
8 kemirinootjes
1 theel ketumbar
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingredieënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip aan de borstkant over de lengte doormidden. Verwarm een wok/wadjan en meng daarin de kokosmelk met de boemboe, zout naar smaak en de salamblaadjes. Als de kokosmelk kookt voeg dan de kip toe, zet het vuur uit en laat het vlees 1 uur marineren.
De kip laten uitlekken en dan gaar en bruin roosteren op een houtkoolvuurtje. Bestrijk de kip regelmatig met de saus.
ingrediënten:
1 kip
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salamblaadjes
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahe)
3 cm kencur (kentjoer)
5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel
1 tomaat
8 kemirinootjes
1 theel ketumbar
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingredieënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip aan de borstkant over de lengte doormidden. Verwarm een wok/wadjan en meng daarin de kokosmelk met de boemboe, zout naar smaak en de salamblaadjes. Als de kokosmelk kookt voeg dan de kip toe, zet het vuur uit en laat het vlees 1 uur marineren.
De kip laten uitlekken en dan gaar en bruin roosteren op een houtkoolvuurtje. Bestrijk de kip regelmatig met de saus.