Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam Bekakap - geroosterde gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bekakap
geroosterde gekruide kip
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salamblaadjes
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahe)
3 cm kencur (kentjoer)
5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel
1 tomaat
8 kemirinootjes
1 theel ketumbar
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingredieënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip aan de borstkant over de lengte doormidden. Verwarm een wok/wadjan en meng daarin de kokosmelk met de boemboe, zout naar smaak en de salamblaadjes. Als de kokosmelk kookt voeg dan de kip toe, zet het vuur uit en laat het vlees 1 uur marineren.
De kip laten uitlekken en dan gaar en bruin roosteren op een houtkoolvuurtje. Bestrijk de kip regelmatig met de saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 235 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42437022