Sumbanese geroosterde kip met kokos
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
1 theel witte peper
zout naar smaak
1,5 theel asem
50 ml water
100 g versgeraspt kokos
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
6 sjalotjes
7 teentjes knoflook
13 rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en wrijf deze stukjes in met peper en zout naar smaak. Rooster vervolgens de stukjes boven een houtskoolvuurtje halfgaar.
Bak eerst droog de ketumbar en de jinten. Wrijf daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng vervolgens het water door de asem en meng dit met de boemboe, de kokos en wat zout.
Marineer de kippestukjes met het net gevormde mengsel voor 30 minuten en rooster de kippestukjes dan boven het houtkoolvuurtje verder gaar.
ingrediënten:
1 zware kip
1 theel witte peper
zout naar smaak
1,5 theel asem
50 ml water
100 g versgeraspt kokos
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
6 sjalotjes
7 teentjes knoflook
13 rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en wrijf deze stukjes in met peper en zout naar smaak. Rooster vervolgens de stukjes boven een houtskoolvuurtje halfgaar.
Bak eerst droog de ketumbar en de jinten. Wrijf daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng vervolgens het water door de asem en meng dit met de boemboe, de kokos en wat zout.
Marineer de kippestukjes met het net gevormde mengsel voor 30 minuten en rooster de kippestukjes dan boven het houtkoolvuurtje verder gaar.