Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Ayam Belawar - Sumbanese geroosterde kip met kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Belawar
Sumbanese geroosterde kip met kokos
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
1 theel witte peper
zout naar smaak
1,5 theel asem
50 ml water
100 g versgeraspt kokos

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
6 sjalotjes
7 teentjes knoflook
13 rawits

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en wrijf deze stukjes in met peper en zout naar smaak. Rooster vervolgens de stukjes boven een houtskoolvuurtje halfgaar.
Bak eerst droog de ketumbar en de jinten. Wrijf daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng vervolgens het water door de asem en meng dit met de boemboe, de kokos en wat zout.
Marineer de kippestukjes met het net gevormde mengsel voor 30 minuten en rooster de kippestukjes dan boven het houtkoolvuurtje verder gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932412