zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Oseng Mercon Ati Ampela - pittige kip
- Kari Buncis - gestoofde kouseband in een romige kokosmelksaus
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Ayan Sumari - kip met broccoli en paddestoelen
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
- Ikan Nanas
- Tab Wan Phed - salade van kippenlevertjes
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Ayam Bakar Brebes - geroosterde kip uit Brebes
- Orek Tempe - gekruide gebakken tempe
Ayam Belawar - Sumbanese geroosterde kip met kokos


Ayam Belawar
Sumbanese geroosterde kip met kokos
Sumbanese geroosterde kip met kokos
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
1 theel witte peper
zout naar smaak
1,5 theel asem
50 ml water
100 g versgeraspt kokos
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
6 sjalotjes
7 teentjes knoflook
13 rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en wrijf deze stukjes in met peper en zout naar smaak. Rooster vervolgens de stukjes boven een houtskoolvuurtje halfgaar.
Bak eerst droog de ketumbar en de jinten. Wrijf daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng vervolgens het water door de asem en meng dit met de boemboe, de kokos en wat zout.
Marineer de kippestukjes met het net gevormde mengsel voor 30 minuten en rooster de kippestukjes dan boven het houtkoolvuurtje verder gaar.
ingrediënten:
1 zware kip
1 theel witte peper
zout naar smaak
1,5 theel asem
50 ml water
100 g versgeraspt kokos
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
6 sjalotjes
7 teentjes knoflook
13 rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en wrijf deze stukjes in met peper en zout naar smaak. Rooster vervolgens de stukjes boven een houtskoolvuurtje halfgaar.
Bak eerst droog de ketumbar en de jinten. Wrijf daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng vervolgens het water door de asem en meng dit met de boemboe, de kokos en wat zout.
Marineer de kippestukjes met het net gevormde mengsel voor 30 minuten en rooster de kippestukjes dan boven het houtkoolvuurtje verder gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.