1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 3 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Mevr. J.A. Kalff 8 months ago
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ook vervangen worden door rode poon
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Bawang Kuah Gurih
geurige kip met ui

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 rode ui
600 ml santen cair (dunne kokosmelk)
2 eetl bloem
5 eetl water
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel jinten
4 kemiri noten
1 theel ketumbar
1/2 theel zout
1 theel peper
1 theel palmsuiker
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de ui in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de bloem met het water tot een papje.
Verhit in een wok de olie en fruit de ui voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 1 minuut. Vervolgens de kip toevoegen en bak dit voor 3-5 minuten. Dan de santen toevoegen en het geheel zachjes laten sudderen totdat de kip vrijwel gaar is. Vervolgens het bloem/water mengsel toevoegen en het geehl zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35645534