Ayam Bawang Kuah Gurih
geurige kip met ui
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 rode ui
600 ml santen cair (dunne kokosmelk)
2 eetl bloem
5 eetl water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel jinten
4 kemiri noten
1 theel ketumbar
1/2 theel zout
1 theel peper
1 theel palmsuiker
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de ui in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de bloem met het water tot een papje.
Verhit in een wok de olie en fruit de ui voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 1 minuut. Vervolgens de kip toevoegen en bak dit voor 3-5 minuten. Dan de santen toevoegen en het geheel zachjes laten sudderen totdat de kip vrijwel gaar is. Vervolgens het bloem/water mengsel toevoegen en het geehl zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kroket Kentang - aardappelkroketjes
- Gai Haw Bai Toey - gefrituurde en gemarineerde kip in pandanblad
- Kecapsaus
- Kacang telor - gebakken pinda's
- Kakul mekuah - slakken in bouillon
- Jenang Grendul - cassave pap
- Jalan Kote - gevulde pasteitjes uit Makassar
- Cuko - Pempeksaus uit geboortestad Palembang
- Ulang Ulang
- Siap base kalas - Kip in Gekruide Kokosmelk
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...