logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sateh Babi 6
een eenvoudige sate
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr mals varkensvlees
2 sjalotten
2 eetl olie
3 eetl ketjap manis
satestokjes

Haluskan:
Boemboe:
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 cm laos
1 theel zout
3 cm gember (jahe/djahé)
1 theel asem
1 theel gula jawa (palmsuiker)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in kleine stukjes en snijd de sjalotten fijn. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat dit tenminste 30 minuten marineren. Rijg vervolgens het vlees aan de stokjes en rooster het vervolgens boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Serveer hierbij sambal jeruk.


Sambal Jeruk
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
12 rode lomboks
2 eetl ketjap manis
1 eetl limoensap

Cara membuat:
Wrijf of maal de ingrediënten fijn tot een smeuïge massa.

Add comment

Submit

who is online

We have 36 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176119