een eenvoudige sate
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr mals varkensvlees
2 sjalotten
2 eetl olie
3 eetl ketjap manis
satestokjes
Haluskan:
Boemboe:
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 cm laos
1 theel zout
3 cm gember (jahe/djahé)
1 theel asem
1 theel gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in kleine stukjes en snijd de sjalotten fijn. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat dit tenminste 30 minuten marineren. Rijg vervolgens het vlees aan de stokjes en rooster het vervolgens boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Serveer hierbij sambal jeruk.
Sambal Jeruk
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
12 rode lomboks
2 eetl ketjap manis
1 eetl limoensap
Cara membuat:
Wrijf of maal de ingrediënten fijn tot een smeuïge massa.
Ingrediënten:
500 gr mals varkensvlees
2 sjalotten
2 eetl olie
3 eetl ketjap manis
satestokjes
Haluskan:
Boemboe:
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 cm laos
1 theel zout
3 cm gember (jahe/djahé)
1 theel asem
1 theel gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in kleine stukjes en snijd de sjalotten fijn. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat dit tenminste 30 minuten marineren. Rijg vervolgens het vlees aan de stokjes en rooster het vervolgens boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Serveer hierbij sambal jeruk.
Sambal Jeruk
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
12 rode lomboks
2 eetl ketjap manis
1 eetl limoensap
Cara membuat:
Wrijf of maal de ingrediënten fijn tot een smeuïge massa.