logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Asam-Asam Buncis Ampela Ayam
pittige boontjes met kip in licht zurige saus

Bahan-Bahan:
ingrediënten:
100 gr sperziebonen
5 kippenmaagjes/spiermaag
1 salam blad
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 groene tomaten
1/2 eetl kecap manis
1 eetl asemwater
2 theel zout
1 theel plamsuiker
850 ml water
2 eetl olie
water
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knofllook
1 cm jahe
1 cm kunyit
2 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de kippenmaagjes gaar. Giet af en snijd de maagjes in reepjes. Snijd de boontjes in stukjes, de lomboks in ringen, de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de lomboks voor 3 minuten. Voeg de tomaten toe en roer goed. Dan de maagjes toevoegen en roer goed. Voeg de boontjes toe en bak deze zacht. Dan de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel gaar. Roer het asemwater erdoor en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 54 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160789