Asam-Asam Buncis Ampela Ayam
pittige boontjes met kip in licht zurige saus
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
100 gr sperziebonen
5 kippenmaagjes/spiermaag
1 salam blad
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 groene tomaten
1/2 eetl kecap manis
1 eetl asemwater
2 theel zout
1 theel plamsuiker
850 ml water
2 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knofllook
1 cm jahe
1 cm kunyit
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de kippenmaagjes gaar. Giet af en snijd de maagjes in reepjes. Snijd de boontjes in stukjes, de lomboks in ringen, de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de lomboks voor 3 minuten. Voeg de tomaten toe en roer goed. Dan de maagjes toevoegen en roer goed. Voeg de boontjes toe en bak deze zacht. Dan de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel gaar. Roer het asemwater erdoor en serveer.