banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Asam-Asam Buncis Ampela Ayam
pittige boontjes met kip in licht zurige saus

Bahan-Bahan:
ingrediënten:
100 gr sperziebonen
5 kippenmaagjes/spiermaag
1 salam blad
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 groene tomaten
1/2 eetl kecap manis
1 eetl asemwater
2 theel zout
1 theel plamsuiker
850 ml water
2 eetl olie
water
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knofllook
1 cm jahe
1 cm kunyit
2 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de kippenmaagjes gaar. Giet af en snijd de maagjes in reepjes. Snijd de boontjes in stukjes, de lomboks in ringen, de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de lomboks voor 3 minuten. Voeg de tomaten toe en roer goed. Dan de maagjes toevoegen en roer goed. Voeg de boontjes toe en bak deze zacht. Dan de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel gaar. Roer het asemwater erdoor en serveer.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 81 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364923