Asem asem buncis
gestoofde sperziebonen met wortel in zurige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr sperziebonen
2 wortelen
10 kwarteleitjes, gekookt
2 rode tomaten
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 salamblad
1 cm laos
1 eetl asem
1 eetl kecap manis
2 theel zout
1000 ml water
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sperziebonen in stukjes van 3 cm en de wortelen in stukjes van 1x1x3cm. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaten in kleine partjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de salam en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de sperziebonen, de wortelen, de eieren en tomaten toe en roer. Dan de asem, de kecap en het zout toevoegen en roer. Langzaam het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.