Gegrilde vis in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr zeebaarsfilet
8 blaadjes citroenbasilicum
4 salam blaadjes
4 bananenbladeren, in vierkante stukken van 15 cm gesneden
1 theel zout
biteng (prikkertjes)
Haluskan:
boemboe:
250 gr. base be pasih
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de visfilet in met zout en met een gelijkmatige laag boemboe. Dek de vis af af en laat het 6 uur op een koele plek staan.
Leg elk filetstukje vis in het midden van een bananenblad, leg daarop 2 blaadjes citroenbasilicum en een blaadje salam. Vouw dan het bananenblad om de visfilet en maak er pakketjes van, die u vastzet met biteng.
Stoom deze pakjes ongeveer 15 minuten en rooster ze daarna boven een houtskoolvuur totdat de bladeren bruin verkleuren.
ingrediënten:
500 gr zeebaarsfilet
8 blaadjes citroenbasilicum
4 salam blaadjes
4 bananenbladeren, in vierkante stukken van 15 cm gesneden
1 theel zout
biteng (prikkertjes)
Haluskan:
boemboe:
250 gr. base be pasih
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de visfilet in met zout en met een gelijkmatige laag boemboe. Dek de vis af af en laat het 6 uur op een koele plek staan.
Leg elk filetstukje vis in het midden van een bananenblad, leg daarop 2 blaadjes citroenbasilicum en een blaadje salam. Vouw dan het bananenblad om de visfilet en maak er pakketjes van, die u vastzet met biteng.
Stoom deze pakjes ongeveer 15 minuten en rooster ze daarna boven een houtskoolvuur totdat de bladeren bruin verkleuren.