Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Penyet Wangi Kemangi - geurig gebakken pittige kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Penyet Wangi Kemangi
geurig gebakken pittige kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1/2 theel peper
1 eetl zout
500 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 theel ketumbar
3 cm kunyit
3 tomaten
12 rode rawits
11 rode lomboks
1 theel trassi
3 theel palmsuiker
1 theel zout
10 takjes kemangi

Taburan:
garnering:
9 teentjes knoflook, gehakt en gebakken

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit in een 5 eetl olie en bak de tomaten, de rawits en de lomboks. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de salam, de jeruk purut, de peper en het zout en breng aan de kook. Dan de kip toevoegen en kook deze zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. Schep de kip eruit.
Verhit in een pan voldoende olie en frituur de kip goudbruin en laat uitlekken. Schep de saus over de kip en bestrooi het met de gebakken knoflook.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 147 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091466