zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tum Bebek - gekruid en gestoomd eendengehakt
- Sayur daun ganemo dan bunga papaya - sajoer van vis met papaya en pompoen
- Rendang Minang - rendang van rundvlees
- Sambal Jahe - gember sambal
- Semur Paha Ayam Bakar - geroosterde kip in kruidige saus
- Rendang Daging Sapi Padang - in kokosmelk gestoofd gekruid rundvlees uit Padang
- Ayam Masak Paprika - gebakken kip met een paprika saus
- Udang Goreng -gebakken tijgergarnalen
- Nasi Terong - nasi goreng met aubergine
- Kip met zwarte peper - 黑椒鸡丁
Ayam Penyet Wangi Kemangi - geurig gebakken pittige kip


Ayam Penyet Wangi Kemangi
geurig gebakken pittige kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1/2 theel peper
1 eetl zout
500 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 theel ketumbar
3 cm kunyit
3 tomaten
12 rode rawits
11 rode lomboks
1 theel trassi
3 theel palmsuiker
1 theel zout
10 takjes kemangi
Taburan:
garnering:
9 teentjes knoflook, gehakt en gebakken
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit in een 5 eetl olie en bak de tomaten, de rawits en de lomboks. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de salam, de jeruk purut, de peper en het zout en breng aan de kook. Dan de kip toevoegen en kook deze zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. Schep de kip eruit.
Verhit in een pan voldoende olie en frituur de kip goudbruin en laat uitlekken. Schep de saus over de kip en bestrooi het met de gebakken knoflook.
geurig gebakken pittige kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1/2 theel peper
1 eetl zout
500 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 theel ketumbar
3 cm kunyit
3 tomaten
12 rode rawits
11 rode lomboks
1 theel trassi
3 theel palmsuiker
1 theel zout
10 takjes kemangi
Taburan:
garnering:
9 teentjes knoflook, gehakt en gebakken
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit in een 5 eetl olie en bak de tomaten, de rawits en de lomboks. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de salam, de jeruk purut, de peper en het zout en breng aan de kook. Dan de kip toevoegen en kook deze zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. Schep de kip eruit.
Verhit in een pan voldoende olie en frituur de kip goudbruin en laat uitlekken. Schep de saus over de kip en bestrooi het met de gebakken knoflook.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.