Ayam Percik
geroosterde pittige kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip (1500 gr)
4 theel asem
100 ml water
300 ml santen asli (dikke kokosmelk)
Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 serehstengel
1 theel kaneel
5 theel sambal ulek (zie recept) of 4 rode lomboks
1 theel zout
1 theel peperkorrels
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 6 stukken. Meng de asem met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met het asemwater en de santen asli. Marineer hiermee de kip voor tenminste 3 uur. Rooster vervolgens de kip langzaam in 40 minuten boven een houtskoolvuurtje gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Lembaran - Kip in gekruide santen-saus
- Piendang Kunyit - rundvlees in saus
- Kare Kambing - gestoofd geitenvlees
- Kung Sai - Pikante garnalen
- Kaldu jawa
- Ruong Purg - gevulde vogelnestjes
- Semur Ayam Pedas Manis - zoetige en pittige smoor van kip
- Pecil - Groenten en tahu met pindasaus
- Ambyachi Kadi - mango kip curry
- Opor Ayam Kuning - gestoofde kip in kokosmelksaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...