Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam Percik - geroosterde pittige kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Percik
geroosterde pittige kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip (1500 gr)
4 theel asem
100 ml water
300 ml santen asli (dikke kokosmelk)

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 serehstengel
1 theel kaneel 
5 theel sambal ulek (zie recept) of 4 rode lomboks
1 theel zout
1 theel peperkorrels

Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 6 stukken. Meng de asem met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met het asemwater en de santen asli. Marineer hiermee de kip voor tenminste 3 uur. Rooster vervolgens de kip langzaam in 40 minuten boven een houtskoolvuurtje gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 379 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41067059