Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam Percik - geroosterde pittige kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Percik
geroosterde pittige kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip (1500 gr)
4 theel asem
100 ml water
300 ml santen asli (dikke kokosmelk)

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 serehstengel
1 theel kaneel 
5 theel sambal ulek (zie recept) of 4 rode lomboks
1 theel zout
1 theel peperkorrels

Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 6 stukken. Meng de asem met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met het asemwater en de santen asli. Marineer hiermee de kip voor tenminste 3 uur. Rooster vervolgens de kip langzaam in 40 minuten boven een houtskoolvuurtje gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 121 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42427097