Ayam Percik Malayu
geroosterde/gebakken kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 drumsticks
5 eetl asamwater
75 ml kokosmelk
2 theel zout
1 theel peper
1 theel kaneel
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 serai/sereh/citreongras, witte deel
8 cabai keriting (krullende cayennepeper)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng hierdoor het asamwater, de kokosmelk, het zout, de peper en de kaneel en vorm een marinade.
Marineer hiermee de kip voor tenminste 12 uur. Leg dan de kip met de marinade in een ovenschaal en bak de kip op 180 graden in 50 minuten bruin en gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Longganisa - Filipijnse varkensworstjes
- Hati Sapi Masak Lokio - gebakken lever met bosuitjes
- Kai Pad Ped - kip in kruidige saus
- Kripik Pisang - Krupuk - kroepoek banaan
- Piendang Telor - eieren
- Cager telur - gefrituurde eieren
- Rujak cingur - Groenten met koeienneus en pindasaus
- Chun Juan - 春卷 - Chinese lumpia's
- Thais rundvlees met steranijs
- Rica Rica Kambing - gestoofd lamvlees in rode saus
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...