zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Oncom Leunca Cabai Iris - gebakken kruidige oncom met leunca
- Babi Rujak 2 - varkensvlees in gekruide saus
- Kai Pad Bai Gra Prou - Kip met basilicum en chilipepers
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Udang Masak Taoco - gekruide (tijger)garnalen met taoco
- Sambal Goreng Kering Ebbi - gekruide garnalen
- Kerang semboko Kalimantan - mosselen
- Malbi daging sapi - rundvlees in een kruidige saus
- Daging Kambing Santan - in kokosmelk gestoofd kruidig lamsvlees
- Lu sun Niu Rou Si - asperges met reepjes rundvlees
Ayam Petai Kecap Suniaraja - gebakken gekruide kip met petai en kecapsaus


Ayam Petai Kecap Suniaraja
gebakken gekruide kip met petai en kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kipfilet/dijen
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 groene lomboks
1 cm lengkuas/laos
100 gr wortel
12 petai/peteh bonen
100 gr bloemkool
100 gr tahu
olie
Bahan Saus:
ingrediënten saus:
3 eetl kecap manis
1 eetl oestersaus
1 eetl vissaus
1 eetl saus tomat (zie recept)
1 eetl saus sambal (zie recept)
1 eetl sesam olie
1 theel peper
1 theel palmsuiker
1/4 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Snijd de wortel in dunne reepjes en de kool in kleine roosjes. Snijd de tahu in kleine blokjes.
Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en droog en zet apart. Meng de ingrediënten voor de saus goed doorelkaar. Meng het vlees met 1/3 van de saus en laat dit tenminste 5 minuten marineren.
Verhit in een pan 4 eetl olie en fruit de knoflook en de sjalotjes voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de laos toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de kip met de marinade toevoegen en bak totdat de kip van kleur is verandert.
Voeg dan de overige saus toe en meng goed en breng het aan de kook. Vervolgens de wortel, de bloemkool, de tahu en de petai toevoegen en meng goed en kook het vervolges gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
gebakken gekruide kip met petai en kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kipfilet/dijen
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 groene lomboks
1 cm lengkuas/laos
100 gr wortel
12 petai/peteh bonen
100 gr bloemkool
100 gr tahu
olie
Bahan Saus:
ingrediënten saus:
3 eetl kecap manis
1 eetl oestersaus
1 eetl vissaus
1 eetl saus tomat (zie recept)
1 eetl saus sambal (zie recept)
1 eetl sesam olie
1 theel peper
1 theel palmsuiker
1/4 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Snijd de wortel in dunne reepjes en de kool in kleine roosjes. Snijd de tahu in kleine blokjes.
Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en droog en zet apart. Meng de ingrediënten voor de saus goed doorelkaar. Meng het vlees met 1/3 van de saus en laat dit tenminste 5 minuten marineren.
Verhit in een pan 4 eetl olie en fruit de knoflook en de sjalotjes voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de laos toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de kip met de marinade toevoegen en bak totdat de kip van kleur is verandert.
Voeg dan de overige saus toe en meng goed en breng het aan de kook. Vervolgens de wortel, de bloemkool, de tahu en de petai toevoegen en meng goed en kook het vervolges gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.