banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Ayam Peteh Kecap
kip met petehbonen
Bahan-bahan:
Ingredienten:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 eetl olie
400 gr. kipfilet
3 rode lombok
peper naar smaak
75 gr petehbonen
1 theel gula jawa (palmsuiker)
3 eetl kecap manis
3 theel maizena
paar druppels sesamolie
2 bosuitjes
500 ml water

Cara membuat:
Bereiding
Snijd de sjalotten, de knoflook, de bosuitjes en de lomboks fijn. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom lichtbruin. Dan de lomboks, de peper, de petehbonen, de palmsuiker en de kecap toevoegen. Vervolgens het waer toevoegen en dit 5 minuten laten stoven totdat de kip gaar is. Meng de maïzena met wat water en voeg het bij de saus en roer dit totdat de saus gebonden is. Als laatste de sesamolie en de bosuitjes toevoegen en serveren.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36329228