logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Peteh Kecap
kip met petehbonen
Bahan-bahan:
Ingredienten:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 eetl olie
400 gr. kipfilet
3 rode lombok
peper naar smaak
75 gr petehbonen
1 theel gula jawa (palmsuiker)
3 eetl kecap manis
3 theel maizena
paar druppels sesamolie
2 bosuitjes
500 ml water

Cara membuat:
Bereiding
Snijd de sjalotten, de knoflook, de bosuitjes en de lomboks fijn. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom lichtbruin. Dan de lomboks, de peper, de petehbonen, de palmsuiker en de kecap toevoegen. Vervolgens het waer toevoegen en dit 5 minuten laten stoven totdat de kip gaar is. Meng de maïzena met wat water en voeg het bij de saus en roer dit totdat de saus gebonden is. Als laatste de sesamolie en de bosuitjes toevoegen en serveren.

Add comment

Submit

who is online

We have 169 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180244