Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam Peteh Kecap - kip met petehbonen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Peteh Kecap
kip met petehbonen
Bahan-bahan:
Ingredienten:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 eetl olie
400 gr. kipfilet
3 rode lombok
peper naar smaak
75 gr petehbonen
1 theel gula jawa (palmsuiker)
3 eetl kecap manis
3 theel maizena
paar druppels sesamolie
2 bosuitjes
500 ml water

Cara membuat:
Bereiding
Snijd de sjalotten, de knoflook, de bosuitjes en de lomboks fijn. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom lichtbruin. Dan de lomboks, de peper, de petehbonen, de palmsuiker en de kecap toevoegen. Vervolgens het waer toevoegen en dit 5 minuten laten stoven totdat de kip gaar is. Meng de maïzena met wat water en voeg het bij de saus en roer dit totdat de saus gebonden is. Als laatste de sesamolie en de bosuitjes toevoegen en serveren.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 216 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42432970