zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ayam Panggang Padang - geroosterde kip
- Setopan Kambing - lamsvlees met aubergine en tomaat
- Phak Bung Fai Daeng - gebakken waterspinazie
- Karmanaci - gekruid en geurend rundvlees
- Sayur Lombok Rebung - pittig gestoofde bamboescheuten in romige saus
- lumpia semarang - een beroemde loempia
- Sate Kambing Kecap Pedas - sate van lamsvlees met een pittige kecapsaus
- Tarbot met bosuitjes en gember
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
- Rica-Rica Manado - pittig gestoofd varkensvlees
Udang petai balado - Garnalen en petenbonen in sambalsaus


Udang petai balado
Garnalen en petenbonen in sambalsaus
Garnalen en petenbonen in sambalsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr garnalen (tijger garnalen)
1 eetl zout
olie
200 gr petehbonen
Haluskan;
boemboe:
6 sjalotjes
4 rode lomboks
14 rawits,
3 tomaatjes
Cara membuat:
Bereiding:
Pel de garnalen maar laat de staarten zitten en verwijder het zwarte darmkanaal. Marineer de garnalen daarna met het zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de garnalen voor 5 minuten en laat deze daarna uitlekken. Bak vervolgens in dezelfde olie de peteh voor 3 minuten. Verhit dan in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 5 minuten. Voeg dan de peteh en de garnalen toe en bak het geheel nog even voor 3 minuten. Serveer.
ingrediënten:
950 gr garnalen (tijger garnalen)
1 eetl zout
olie
200 gr petehbonen
Haluskan;
boemboe:
6 sjalotjes
4 rode lomboks
14 rawits,
3 tomaatjes
Cara membuat:
Bereiding:
Pel de garnalen maar laat de staarten zitten en verwijder het zwarte darmkanaal. Marineer de garnalen daarna met het zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de garnalen voor 5 minuten en laat deze daarna uitlekken. Bak vervolgens in dezelfde olie de peteh voor 3 minuten. Verhit dan in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 5 minuten. Voeg dan de peteh en de garnalen toe en bak het geheel nog even voor 3 minuten. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.