zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Pallu Kaloa - Gebakken gekruid rundvlees
- Zoetzure gestoofde kip
- Lao Jiang Ji - 老姜鸡 - oude gember kip
- Sup Daging Tetelan Sawi Putih - rundvlees soep met kool
- Itiak Lado Mudo - gebakken eend in kruidige romige saus
- Konro Makassar -rundvleessoep
- Soto Pekalongan - pittige rundvlees soep uit Pekalongan
- Sambal Goreng Godok II - groenten met petehbonen
- Ayam Padang
- Sambal trasi 3
Sayur Kangkong Cabai Hijau - roerbak van van kangkung met groene peper


Sayur Kangkong Cabai Hijau
roerbak van van kangkung met groene peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kangkung
1 bosje kemangi
3 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
3 salam blad
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
8 groene lomboks
10 groene rawits
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de serai en de jeruk purut voor 6 minuten.
Voeg dan de kangkung en de kemangi toe en meng goed. Dan het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en bak het verder gaar.
roerbak van van kangkung met groene peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kangkung
1 bosje kemangi
3 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
3 salam blad
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
8 groene lomboks
10 groene rawits
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de serai en de jeruk purut voor 6 minuten.
Voeg dan de kangkung en de kemangi toe en meng goed. Dan het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en bak het verder gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.