Sayur Kangkong Cabai Hijau
roerbak van van kangkung met groene peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kangkung
1 bosje kemangi
3 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
3 salam blad
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
8 groene lomboks
10 groene rawits
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de serai en de jeruk purut voor 6 minuten.
Voeg dan de kangkung en de kemangi toe en meng goed. Dan het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en bak het verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Mie Ayan Bangka - Mie met gebakken kip uit Bangka
- Dendeng Balado Padang - pittig gebakken plakjes rundvlees
- Opor Ayam Pekalongan - gebakken gekruide kip
- Kelia Ayam
- Babat Goreng
- Bidh-Dheng Pokak Madura - gekruide drank uit Madura
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Ayam Panggang Sumatra - geroosterde gekruide kip
- Tahu Campur - tahoe met garnalen
- Gulai Ramas - gestoofde gekruide tonijn/bonito
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...