Udang Taoco
roerbak van garnalen met petai bonen en taoco
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tijgergarnalen
500 gr boontjes/kousenband
30 petai/peteh bonen
3 salam blad
1 eetl taoco
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 cm lengkuas/laos
2 cm jahe
2 serai/sereh/citroengras
3 groene lomboks
3 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Snijd de boontjes in kleine stukjes. Halveer de petai bonen. Snijd de knoflook, de sjalotjes, de laos, de jahe, de serai en de lomboks in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de laos, de jahe, de serai, de lomboks en de salam voor 6 minuten.
Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de petai en de taoco toevoegen en bak dee goudbruin. Dan de boontjes toevoegen en bak deze zacht. Meng dan het zout en de palmsuiker toe en bak het verder al roerend gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Katjang Pandjang - gestoofde kouseband
- Brokoli Tumis Cabe Kering - gebakken broccoli
- Tumis Ayam dan Kacang Mede - roerbak van kip met chashew noten
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Cah Kailan Teri Medan - chinese broccili met een ansjovis saus
- Ayam Pedas Manis Daun Ketumbar - pittig zoete kip met koriander
- Tum Bebek - gekruid en gestoomd eendengehakt
- Pastel Tutup - indonesisch pastei
- Semur Ayam Tomat - gestoofde kip met tomaat
- Tumis Kapri Ayam Jamur - roerbak van peultjes met kip
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...