logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Udang Taoco Cabai Hijau
garnalen in groene peper saus


Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
4 eetl taoco
2 sjalotjes
2 cm jahe
2 jeruk purut blaadjes
5 groene lomboks
1 tomaat
1 theel kecap manis
100 ml water
1 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 cm laos
1 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. snijd de tomaat en de sjalotjes in dunne plakjes en de lomboks in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de sjalotjes, de jahe, de jeruk purut, de tauco en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen toe toe en roer totdat de garnalen van kleur veranderen. Dan de tomaat, de kecap en het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.



Add comment

Submit

who is online

We have 243 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421507