banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon 3 Comments

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pepes oncom
Gefermenteerde pinda's in een pakketje
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 rode lomboks
2 groene lomboks
10 rawits,
2 takjes citroenbasilicum
1 lenteuitje,
1 blok oncom
10 salam blad
bananenblad
houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
1 theel asem
1 eetl. water
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
1 cm kencur
1 serehstengel
1/2 theel, trasi bakar
1 theel. palmsuiker
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asem met het water en wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak de oncom fijn, snijd de lomboks in schuine dunne reepjes en de lente-ui in stukjes. Meng de boemboe met de oncom, de lomboks, het lente-uitje en de basilicumblaadjes. Neem 10 stukjes bananenblad van zo'n 15x15cm en leg daarop een rawit. Verdeel daarover het mengsel en leg daarop een salamblad. Maak dan pakketjes en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom vervolgens deze pakketjes in 15-20 minuten gaar.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 71 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252471