Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Haluskan: boemboe: 1 theel asem 1 eetl. water 4 sjalotten 4 teentjes knoflook 3 cm gember (jahe/djahé) 1 cm kencur 1 serehstengel 1/2 theel, trasi bakar 1 theel. palmsuiker zout naar smaak
Cara membuat: Bereiding: Meng de asem met het water en wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak de oncom fijn, snijd de lomboks in schuine dunne reepjes en de lente-ui in stukjes. Meng de boemboe met de oncom, de lomboks, het lente-uitje en de basilicumblaadjes. Neem 10 stukjes bananenblad van zo'n 15x15cm en leg daarop een rawit. Verdeel daarover het mengsel en leg daarop een salamblad. Maak dan pakketjes en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom vervolgens deze pakketjes in 15-20 minuten gaar.
Gegevens
Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda