logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Pepes oncom
Gefermenteerde pinda's in een pakketje
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 rode lomboks
2 groene lomboks
10 rawits,
2 takjes citroenbasilicum
1 lenteuitje,
1 blok oncom
10 salam blad
bananenblad
houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
1 theel asem
1 eetl. water
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
1 cm kencur
1 serehstengel
1/2 theel, trasi bakar
1 theel. palmsuiker
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asem met het water en wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak de oncom fijn, snijd de lomboks in schuine dunne reepjes en de lente-ui in stukjes. Meng de boemboe met de oncom, de lomboks, het lente-uitje en de basilicumblaadjes. Neem 10 stukjes bananenblad van zo'n 15x15cm en leg daarop een rawit. Verdeel daarover het mengsel en leg daarop een salamblad. Maak dan pakketjes en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom vervolgens deze pakketjes in 15-20 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 33 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151244