sajoer van vis met papaya en pompoen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr bonito/tonijn
1/2 limoen (sap)
225 gr gele pompoen
250 gr papayabloemetjes
1 bosje melinjoblad
1 serehstengel, gekneusd
1 prei
1 bosje citroenbasilicum
475 ml santen ketiga (zie forum/nieuws)
1 pandan blad
zout naar smaak
250 ml santen kedua (zie forum/nieuws)
Cara membuat:
Bereiding:
Maak de vis schoon en verwijder de graten en het vel. Wrijf de vis in het het citroensap en laat dit een halfuurtje intrekken. Snijd de vis dan in stukjes. Week de papayabloemen 90 minuten in water en kook deze vervolgens gaar. Snijd de pompoen in blokjes en kook deze voor 10 minuten. Snijd de prei in grove stukken. Meng in een wok/wadjan de santen ketiga met de vis, de pompoen, de melinjo en de papaya en kook het geheel voor 5 minuten. Dan de sereh, het zout en de pandan toevoegen en dit nog 4 minuten laten doorkoken. Vervolgens de prei, de santen kedua en de basilicumblaadjes toevoegen en het geheel nog 5 minuten zachtjes doorstoven.
ingrediënten:
1000 gr bonito/tonijn
1/2 limoen (sap)
225 gr gele pompoen
250 gr papayabloemetjes
1 bosje melinjoblad
1 serehstengel, gekneusd
1 prei
1 bosje citroenbasilicum
475 ml santen ketiga (zie forum/nieuws)
1 pandan blad
zout naar smaak
250 ml santen kedua (zie forum/nieuws)
Cara membuat:
Bereiding:
Maak de vis schoon en verwijder de graten en het vel. Wrijf de vis in het het citroensap en laat dit een halfuurtje intrekken. Snijd de vis dan in stukjes. Week de papayabloemen 90 minuten in water en kook deze vervolgens gaar. Snijd de pompoen in blokjes en kook deze voor 10 minuten. Snijd de prei in grove stukken. Meng in een wok/wadjan de santen ketiga met de vis, de pompoen, de melinjo en de papaya en kook het geheel voor 5 minuten. Dan de sereh, het zout en de pandan toevoegen en dit nog 4 minuten laten doorkoken. Vervolgens de prei, de santen kedua en de basilicumblaadjes toevoegen en het geheel nog 5 minuten zachtjes doorstoven.