Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sayur daun ganemo dan bunga papaya - sajoer van vis met papaya en pompoen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur daun ganemo dan bunga papaya
sajoer van vis met papaya en pompoen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr bonito/tonijn
1/2 limoen (sap)
225 gr gele pompoen
250 gr papayabloemetjes
1 bosje melinjoblad
1 serehstengel, gekneusd
1 prei
1 bosje citroenbasilicum
475 ml santen ketiga (zie forum/nieuws)
1 pandan blad
zout naar smaak
250 ml santen kedua (zie forum/nieuws)

Cara membuat:
Bereiding:
Maak de vis schoon en verwijder de graten en het vel. Wrijf de vis in het het citroensap en laat dit een halfuurtje intrekken. Snijd de vis dan in stukjes. Week de papayabloemen 90 minuten in water en kook deze vervolgens gaar. Snijd de pompoen in blokjes en kook deze voor 10 minuten. Snijd de prei in grove stukken. Meng in een wok/wadjan de santen ketiga met de vis, de pompoen, de melinjo en de papaya en kook het geheel voor 5 minuten. Dan de sereh, het zout en de pandan toevoegen en dit nog 4 minuten laten doorkoken. Vervolgens de prei, de santen kedua en de basilicumblaadjes toevoegen en het geheel nog 5 minuten zachtjes doorstoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 200 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251596