zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Misua Patola - Filipijnse mi-soep
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Panada 2 - pasteitjes met tonijn
- Singgang Ayam - gekruide geroosterde kip
- Gruy Hurm - bananen cake
- Sambal jeruk nipis
- Lalap Indonesia
- Sayur asem Jakarta - Friszure sajoer
- Asam keung udeng - pittige garnalen
Perkadel Kacang Merah - gekruide balletjes van rode kidneybonen


Perkadel Kacang Merah
gekruide balletjes van rode kidneybonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr rode kidneybonen, gekookt
1 theel zout
1 ei, geklopt
olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 kemiri noot
1 theel ketumbar
1/2 theel nootmuskaat
1/4 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Pureer de bonen als ze heet zijn en meng het daarna met het zout, de bumbu en het ei. Vorm dan van het mengsel kleine platte balletjes.
Verhit in een pan de olie en bak de balletjes bruin en gaar. Serveer.
gekruide balletjes van rode kidneybonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr rode kidneybonen, gekookt
1 theel zout
1 ei, geklopt
olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 kemiri noot
1 theel ketumbar
1/2 theel nootmuskaat
1/4 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Pureer de bonen als ze heet zijn en meng het daarna met het zout, de bumbu en het ei. Vorm dan van het mengsel kleine platte balletjes.
Verhit in een pan de olie en bak de balletjes bruin en gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.