Sandung Lamur Bali
gestoofd rundvlees met een pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr borstlap
3 salam blad
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
750 ml water
Haluskan:
bumbu:
1 tomaat
1 theel terasi/trasi bakar
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 cabai kereiting (krullende cayennepeper)
6 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe. Kook het vlees zachtjes half gaar en schep uit de pan en snijd het in blokjes van 2 cm. Bewaar 600 ml van de bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak todat het van kleur verandert. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed.
Vervolgens langzaam de bouillon toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bubur Ayam - Rijstepap met kip
- Tempe Bacem - 2 - eenvoudige zoet gebakken tempe
- Shui Zhu Niu Rou - 水煮牛肉 - Sichuan gekruid gestoofd rundvlees
- Moo Brio Wan - varkensvlees in een zoetzure saus
- Orak Arik Tahu Jamur - roerbak van paddenstoelen met tahu
- Sate Sapi Bumbu Ketumbar - sate van rundvlees met koriander
- Khao Pad Namprik Pao Sai Kai - thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip
- Sambal goreng sayur
- Bebek Rawa - geroosterde eend met ananas en sambal
- Tumis Oyong Telur - roerbak van oyong en ei
Recente Reacties
Xian Bing - 馅饼 - gevulde deeg pasteitjes
1 month agoZou je voor mij een goed recept hebben om saté te kunnen makenSoto Ayam - indische kippensoep
2 months agoBeste Kokkie, Fantastisch deze heerlijke Soto Ajam. Een variatie op een eeuwenoud recept. Mag ik dat ...Es timun jeruk nipis - verfrissende komkommer drank met citroen
2 months agoGoedenavond kokkie, Dank u wel voor de heerlijke recepten! Jammer dat ik uw site en boeken nu pas ...Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
3 months agoHoeveel Laos gaat er in de SG ati?Paru goreng ungkep bumbu lengkuas - gebakken gekruide long
3 months agoDie bestel ik bij mijn slager en anders bij de aziatische supermarkt bij ons in de buurt. Idem ...