logo

Recente Reacties

Sandung Lamur Bali
gestoofd rundvlees met een pittige rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr borstlap
3 salam blad
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
750 ml water

Haluskan:
bumbu:
1 tomaat
1 theel terasi/trasi bakar
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 cabai kereiting (krullende cayennepeper)
6 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe. Kook het vlees zachtjes half gaar en schep uit de pan en snijd het in blokjes van 2 cm. Bewaar 600 ml van de bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak todat het van kleur verandert. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed.
Vervolgens langzaam de bouillon toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 2037 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 45019751