Asem Terong
aubergine in zachte zurige saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr aubergine
3 rode rawits
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 theel asem
1 tomaat
2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
500 ml water
Taburan:
garnering:
1 lente-ui, in stukjes gesneden
2 eetl gehakte koriander blaadjes
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de rawits, de sjalotten, de knoflook en de aubergine fijn. Snijd de tomaat in partjes. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de rawits, de sjalotten en de knoflook toe en laat het zachtjes sudderen voor 4 minuten. Voeg dan de aubergine en de asem toe en sudder het 2 minuten. Dan de tomaat en de palmsuiker toevoegen en nog 2 minuten sudderen. Voeg dan het zout toe en garneer het met de bawang goreng, de koriander en de lente-ui en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
- Ayam Tempra - gesmoorde kip in een ui en kecapsaus
- Laonai yangyu - oma's aardappelen
- Konings oesterzwam met knoflooksaus - 鱼香杏鲍菇
- Kangkung roerbak - 椒腐通菜
- Hung Shiu Say Saw - gemengde gesmoorde groenten en paddenstoelen
- Hung Shiu Doong Gwoo - in sojasaus gestoofde champignons
- Hu Pi Jian Jiao - 虎皮尖椒 - gebakken chilipepers met knoflook
- Gestoomde aubergine met knoflook-sesam olie
- Aubergine met pruimensaus - 苏梅酱茄子
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...