logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Asem Terong
aubergine in zachte zurige saus

Bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr aubergine
3 rode rawits
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 theel asem
1 tomaat
2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
500 ml water

Taburan:

garnering:
1 lente-ui, in stukjes gesneden
2 eetl gehakte koriander blaadjes
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de rawits, de sjalotten, de knoflook en de aubergine fijn. Snijd de tomaat in partjes. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de rawits, de sjalotten en de knoflook toe en laat het zachtjes sudderen voor 4 minuten. Voeg dan de aubergine en de asem toe en sudder het 2 minuten. Dan de tomaat en de palmsuiker toevoegen en nog 2 minuten sudderen. Voeg dan het zout toe en garneer het met de bawang goreng, de koriander en de lente-ui en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 98 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392367