Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
1 Comment
Asem Terong - aubergine in zachte zurige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Asem Terong
aubergine in zachte zurige saus

Bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr aubergine
3 rode rawits
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 theel asem
1 tomaat
2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
500 ml water

Taburan:

garnering:
1 lente-ui, in stukjes gesneden
2 eetl gehakte koriander blaadjes
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de rawits, de sjalotten, de knoflook en de aubergine fijn. Snijd de tomaat in partjes. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de rawits, de sjalotten en de knoflook toe en laat het zachtjes sudderen voor 4 minuten. Voeg dan de aubergine en de asem toe en sudder het 2 minuten. Dan de tomaat en de palmsuiker toevoegen en nog 2 minuten sudderen. Voeg dan het zout toe en garneer het met de bawang goreng, de koriander en de lente-ui en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936720