banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
 
Gan Chǎo Niu Hé 干炒 牛 河
gebakken mie met rundvlees

Ingrediënten:
450 gr ho fun (verse brede rijst mie)
250 gr runvlees
200 gr tauge
2 theel zwarte bonen pasta
7 teentjes knoflook
3 cm jahe
4 bosuitjes
1 sjalot
4 eetl olie
 
Marinade:
1 eetl kecap
2 eetl rijstwijn
1 eetl baking soda
2 theel maizena
 
Saus:
2 eetl kecap asin
2 theel kecap manis
1 eetl rijstwijn
1/2 thel zout
1 theel palmsuiker
 
Garnering:
2 takjes koriander
1 theel seamolie
 
Bereiding:
Hak de knoflook en de zwarte bonen fijn. Snijd de jahe fijn. Snijd de bosuitjes en de sjalot in reepjes. Snijd het vlees in dunne reepjes en meng dit met de ingrediënten van de marinade en laat dit een paar uur intrekken.
Verhit in een wok 2 eetl olie en fruit de knoflook, de jahe, de bieslook en de sjalot voor 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak het bruin en gaar. Schep alles uit de pan.
Voeg de rest van de olie toe  en bak de mie kort. Dan de tauge, de zwarte bonen toevoegen en de ingrediënten voor de saus en bak dit kort. Voeg alle ingrediënten bijelkaar en meng goed. Garneer het met de koriander en sprenkel de sesamolie ervoer en serveer.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36365187