Gan Chǎo Niu Hé 干炒 牛 河
gebakken mie met rundvlees
Ingrediënten:
450 gr ho fun (verse brede rijst mie)
250 gr runvlees
200 gr tauge
2 theel zwarte bonen pasta
7 teentjes knoflook
3 cm jahe
4 bosuitjes
1 sjalot
4 eetl olie
Marinade:
1 eetl kecap
2 eetl rijstwijn
1 eetl baking soda
2 theel maizena
Saus:
2 eetl kecap asin
2 theel kecap manis
1 eetl rijstwijn
1/2 thel zout
1 theel palmsuiker
Garnering:
2 takjes koriander
1 theel seamolie
Bereiding:
Hak de knoflook en de zwarte bonen fijn. Snijd de jahe fijn. Snijd de bosuitjes en de sjalot in reepjes. Snijd het vlees in dunne reepjes en meng dit met de ingrediënten van de marinade en laat dit een paar uur intrekken.
Verhit in een wok 2 eetl olie en fruit de knoflook, de jahe, de bieslook en de sjalot voor 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak het bruin en gaar. Schep alles uit de pan.
Voeg de rest van de olie toe en bak de mie kort. Dan de tauge, de zwarte bonen toevoegen en de ingrediënten voor de saus en bak dit kort. Voeg alle ingrediënten bijelkaar en meng goed. Garneer het met de koriander en sprenkel de sesamolie ervoer en serveer.