logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
 
Gan Chǎo Niu Hé 干炒 牛 河
gebakken mie met rundvlees

Ingrediënten:
450 gr ho fun (verse brede rijst mie)
250 gr runvlees
200 gr tauge
2 theel zwarte bonen pasta
7 teentjes knoflook
3 cm jahe
4 bosuitjes
1 sjalot
4 eetl olie
 
Marinade:
1 eetl kecap
2 eetl rijstwijn
1 eetl baking soda
2 theel maizena
 
Saus:
2 eetl kecap asin
2 theel kecap manis
1 eetl rijstwijn
1/2 thel zout
1 theel palmsuiker
 
Garnering:
2 takjes koriander
1 theel seamolie
 
Bereiding:
Hak de knoflook en de zwarte bonen fijn. Snijd de jahe fijn. Snijd de bosuitjes en de sjalot in reepjes. Snijd het vlees in dunne reepjes en meng dit met de ingrediënten van de marinade en laat dit een paar uur intrekken.
Verhit in een wok 2 eetl olie en fruit de knoflook, de jahe, de bieslook en de sjalot voor 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak het bruin en gaar. Schep alles uit de pan.
Voeg de rest van de olie toe  en bak de mie kort. Dan de tauge, de zwarte bonen toevoegen en de ingrediënten voor de saus en bak dit kort. Voeg alle ingrediënten bijelkaar en meng goed. Garneer het met de koriander en sprenkel de sesamolie ervoer en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 151 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151512