Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
FenzhengRou 粉蒸肉 - gestoomd varkensvlees met rijstmeel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
FenzhengRou 粉蒸肉
gestoomd varkensvlees met rijstmeel

Ingrediënten:
500 gr varkensbuik
2 aardappel
1 lente-ui
1 rode lombok, ontpit
bananenblad

ingrediënten rijstmeel:
1 steranijs
125 gr rijst
10 Sichuan peperkorrels

ingrediënten marinade:
1 theel 5 spice poeder
1 eetl lichte soja saus
1 theel zout
3 cm jahe, geraspt
1 eetl oestersaus
1 eetl rijstwijn
1 theel rode peper vlokken

Bereiding:
Was de rijst en laat deze uitlekken. Snijd de aardappelen in kleine blokjes en versnipper de lente-ui en de lombok. Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng de ingrediënten voor de mairinade goed door elkaar en marineer hiermee het vlees voor tenminste 30 minuten.
Meng de rijst met de steranijs en de peper en rooster deze droog in een koekepan totdat het lichtbruin wordt. Wrijf of maal het daarna tot een poeder en meng dit met het vlees.
Leg in een stoompan wat bananenblad en daarop de aardappel blokjes. Verdeel het vlees over de aardappel blokjes en stoom het in 30 minuten gaar. Strooi de lenten-ui en de lombok erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 442 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42436800