banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
FenzhengRou 粉蒸肉 - gestoomd varkensvlees met rijstmeel
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
FenzhengRou 粉蒸肉
gestoomd varkensvlees met rijstmeel

Ingrediënten:
500 gr varkensbuik
2 aardappel
1 lente-ui
1 rode lombok, ontpit
bananenblad

ingrediënten rijstmeel:
1 steranijs
125 gr rijst
10 Sichuan peperkorrels

ingrediënten marinade:
1 theel 5 spice poeder
1 eetl lichte soja saus
1 theel zout
3 cm jahe, geraspt
1 eetl oestersaus
1 eetl rijstwijn
1 theel rode peper vlokken

Bereiding:
Was de rijst en laat deze uitlekken. Snijd de aardappelen in kleine blokjes en versnipper de lente-ui en de lombok. Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng de ingrediënten voor de mairinade goed door elkaar en marineer hiermee het vlees voor tenminste 30 minuten.
Meng de rijst met de steranijs en de peper en rooster deze droog in een koekepan totdat het lichtbruin wordt. Wrijf of maal het daarna tot een poeder en meng dit met het vlees.
Leg in een stoompan wat bananenblad en daarop de aardappel blokjes. Verdeel het vlees over de aardappel blokjes en stoom het in 30 minuten gaar. Strooi de lenten-ui en de lombok erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 62 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39814347