Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
FenzhengRou 粉蒸肉 - gestoomd varkensvlees met rijstmeel
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
FenzhengRou 粉蒸肉
gestoomd varkensvlees met rijstmeel

Ingrediënten:
500 gr varkensbuik
2 aardappel
1 lente-ui
1 rode lombok, ontpit
bananenblad

ingrediënten rijstmeel:
1 steranijs
125 gr rijst
10 Sichuan peperkorrels

ingrediënten marinade:
1 theel 5 spice poeder
1 eetl lichte soja saus
1 theel zout
3 cm jahe, geraspt
1 eetl oestersaus
1 eetl rijstwijn
1 theel rode peper vlokken

Bereiding:
Was de rijst en laat deze uitlekken. Snijd de aardappelen in kleine blokjes en versnipper de lente-ui en de lombok. Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng de ingrediënten voor de mairinade goed door elkaar en marineer hiermee het vlees voor tenminste 30 minuten.
Meng de rijst met de steranijs en de peper en rooster deze droog in een koekepan totdat het lichtbruin wordt. Wrijf of maal het daarna tot een poeder en meng dit met het vlees.
Leg in een stoompan wat bananenblad en daarop de aardappel blokjes. Verdeel het vlees over de aardappel blokjes en stoom het in 30 minuten gaar. Strooi de lenten-ui en de lombok erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 59 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40911941