zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Oseng Mercon Ati Ampela - pittige kip
- Kari Buncis - gestoofde kouseband in een romige kokosmelksaus
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Ayan Sumari - kip met broccoli en paddestoelen
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
- Ikan Nanas
- Tab Wan Phed - salade van kippenlevertjes
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Ayam Bakar Brebes - geroosterde kip uit Brebes
- Orek Tempe - gekruide gebakken tempe
FenzhengRou 粉蒸肉 - gestoomd varkensvlees met rijstmeel


FenzhengRou 粉蒸肉
gestoomd varkensvlees met rijstmeel
Ingrediënten:
500 gr varkensbuik
2 aardappel
1 lente-ui
1 rode lombok, ontpit
bananenblad
ingrediënten rijstmeel:
1 steranijs
125 gr rijst
10 Sichuan peperkorrels
ingrediënten marinade:
1 theel 5 spice poeder
1 eetl lichte soja saus
1 theel zout
3 cm jahe, geraspt
1 eetl oestersaus
1 eetl rijstwijn
1 theel rode peper vlokken
Bereiding:
Was de rijst en laat deze uitlekken. Snijd de aardappelen in kleine blokjes en versnipper de lente-ui en de lombok. Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng de ingrediënten voor de mairinade goed door elkaar en marineer hiermee het vlees voor tenminste 30 minuten.
Meng de rijst met de steranijs en de peper en rooster deze droog in een koekepan totdat het lichtbruin wordt. Wrijf of maal het daarna tot een poeder en meng dit met het vlees.
Leg in een stoompan wat bananenblad en daarop de aardappel blokjes. Verdeel het vlees over de aardappel blokjes en stoom het in 30 minuten gaar. Strooi de lenten-ui en de lombok erover en serveer.
gestoomd varkensvlees met rijstmeel
Ingrediënten:
500 gr varkensbuik
2 aardappel
1 lente-ui
1 rode lombok, ontpit
bananenblad
ingrediënten rijstmeel:
1 steranijs
125 gr rijst
10 Sichuan peperkorrels
ingrediënten marinade:
1 theel 5 spice poeder
1 eetl lichte soja saus
1 theel zout
3 cm jahe, geraspt
1 eetl oestersaus
1 eetl rijstwijn
1 theel rode peper vlokken
Bereiding:
Was de rijst en laat deze uitlekken. Snijd de aardappelen in kleine blokjes en versnipper de lente-ui en de lombok. Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng de ingrediënten voor de mairinade goed door elkaar en marineer hiermee het vlees voor tenminste 30 minuten.
Meng de rijst met de steranijs en de peper en rooster deze droog in een koekepan totdat het lichtbruin wordt. Wrijf of maal het daarna tot een poeder en meng dit met het vlees.
Leg in een stoompan wat bananenblad en daarop de aardappel blokjes. Verdeel het vlees over de aardappel blokjes en stoom het in 30 minuten gaar. Strooi de lenten-ui en de lombok erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.