Tu’un Fafi
Geroosterd speenvarken
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 speenvarken (10 kg)
24 teentjes knoflook
2 eetl peper
zout naar smaak
olie
Taburan:
garnering/erbij:
sambal kecap
Cara membuat:
bereiding:
wrijf of maal de knoflook met de peper fijn tot een pasta. Smeer het speenvarken met dit mengsel in (binnen en buiten) Rijg het varken aan het spit en rooster het, al draaiend, in 4 uur gaar en krokant. Meng de olie met het zout en smeer hiermee het speenvarkn reglematig in. Begin hiermee halverwege het roosteren. Snijd vervolgens het varken in stukjes en serveer het met de sambal.
tip: meng wat gemalen kunyit door de olie voor een glanzend uiterlijk
Zoeken
Laatst gelezen
- Orek Tempe - gekruide gebakken tempe
- Cileupe udeng - Friszure garnalensoep
- Udang Petai Balado - gebakken gekruide garnalen met peteh
- Myeolchibokkeum 2 - pittig gebakken gedroogde ansjovis
- Brongkos - Gestoofd rundvlees
- Rempah Udang
- Nasi Gurih Kraton - Gestoomde rijst met santen
- Gadon daging - gestoomd rundvlees in bananenblad
- Gangan Ikan Kelik/lele - soep van meerval met cassave
- Nung Pug Gwang Tung Salmon - pittige zalm steaks in gembersaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...