gebakken durianbloemen
Bahan-bahan;
ingrediënten:
750 gr durianbloemen
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
10 rawits
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
50 g kleine garnalen
zout naar smaak
100 ml water
water om de koken
Cara membuat:
Bereiding:
Gebruik alleen de bloemblaadjes van de durian en kook deze in het water voor 35 minuten. Giet deze daarna af en kneed deze zodat er vrijwel geen vocht meer is. Halveer de rawits. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de rawits, de knoflook voor 3 minuten. Dan de laos, de sereh, het zout en de garnalen toevoegen en het geheel nog 3 minuten bakken. Vervolgens de durianbloemen en het water toevoegen en dit nog 5 minuten doorbakken c.q. sudderen.
ingrediënten:
750 gr durianbloemen
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
10 rawits
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
50 g kleine garnalen
zout naar smaak
100 ml water
water om de koken
Cara membuat:
Bereiding:
Gebruik alleen de bloemblaadjes van de durian en kook deze in het water voor 35 minuten. Giet deze daarna af en kneed deze zodat er vrijwel geen vocht meer is. Halveer de rawits. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de rawits, de knoflook voor 3 minuten. Dan de laos, de sereh, het zout en de garnalen toevoegen en het geheel nog 3 minuten bakken. Vervolgens de durianbloemen en het water toevoegen en dit nog 5 minuten doorbakken c.q. sudderen.