Recente reacties

Ron 7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Smoor Jengkol

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Smoor Jengkol

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr jengkol/jering/Archidendron pauciflorum
500 ml water
2 salam blad
5 eetl kecap manis
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
1 sereh stengel
4 cm laos
7 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
5 kemirienoten
1 eetl ketumbar
1 eetl nootmuskaat
1 theel zout
 
Cara membuat:
Bereiding:
Week de peulen voor 3 dagen in water en ververs het water elke dag. Kook de peulen voor 15 minuten en laat deze uitlekken en plet deze daarna.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de jengkol, de kecap en het water toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vocht vrijwel is verdwenen en de peulen goed gecoat zijn.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 344 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42109974