logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Smoor Jengkol

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr jengkol/jering/Archidendron pauciflorum
500 ml water
2 salam blad
5 eetl kecap manis
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
1 sereh stengel
4 cm laos
7 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
5 kemirienoten
1 eetl ketumbar
1 eetl nootmuskaat
1 theel zout
 
Cara membuat:
Bereiding:
Week de peulen voor 3 dagen in water en ververs het water elke dag. Kook de peulen voor 15 minuten en laat deze uitlekken en plet deze daarna.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de jengkol, de kecap en het water toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vocht vrijwel is verdwenen en de peulen goed gecoat zijn.

Add comment

Submit

who is online

We have 165 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420421