logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Singkong kuwa ebi
cassaveblad


Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr cassaveblad
8 ebi
5 jeruk purut blaadjes
1 sereh
1000 ml santen cair
2 theel palmsuiker
2 theel zout
2 eetl asemwater
2 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 kimiri, geroosterd
1/2 theel ketumbar, geroosterd
2 cm kunyit
2 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de cassavebladeren zacht. Laat deze uitlekken en snijd deze in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Stamp de ebi fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de cassave, de ebi en de kokosmelk toe en breng dit aan de kook. Dan de palmsuiker en het zout toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen tot het geheel gaar is geworden. Meng dan het asemwater erdoor.

Add comment

Submit

who is online

We have 167 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397757