zoeken
Recente reacties

20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Paag Tom Gathi - in kokosmelk gekookte groente
- Base Manis 2 - zoete boemboe 2
- Ayam woku di belanga - Kip gestoofd in een pot van aardewerk
- Phà d thai - roerbak van eiernoedels
- Abon sampi - Gekookt en geplet rundvlees
- Kimchi Kongnamul Guk - tauge soep met kimchi
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees
- Gay Tom Nam Bla - gebakken gekookte gemarineerde kip
- Poh taek - vissoep met basilicum
- Khao Phat Prik - pittig gebakken rijst met vlees en garnalen
Singkong kuwa ebi - cassaveblad


Singkong kuwa ebi
cassaveblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr cassaveblad
8 ebi
5 jeruk purut blaadjes
1 sereh
1000 ml santen cair
2 theel palmsuiker
2 theel zout
2 eetl asemwater
2 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 kimiri, geroosterd
1/2 theel ketumbar, geroosterd
2 cm kunyit
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de cassavebladeren zacht. Laat deze uitlekken en snijd deze in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Stamp de ebi fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de cassave, de ebi en de kokosmelk toe en breng dit aan de kook. Dan de palmsuiker en het zout toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen tot het geheel gaar is geworden. Meng dan het asemwater erdoor.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.