Singkong kuwa ebi
cassaveblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr cassaveblad
8 ebi
5 jeruk purut blaadjes
1 sereh
1000 ml santen cair
2 theel palmsuiker
2 theel zout
2 eetl asemwater
2 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 kimiri, geroosterd
1/2 theel ketumbar, geroosterd
2 cm kunyit
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de cassavebladeren zacht. Laat deze uitlekken en snijd deze in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Stamp de ebi fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de cassave, de ebi en de kokosmelk toe en breng dit aan de kook. Dan de palmsuiker en het zout toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen tot het geheel gaar is geworden. Meng dan het asemwater erdoor.