Sayur Bening Tempe Kangkung
kruidige tempe met kangkung
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
100 gr rundvlees (sucade)
5 sjalotjes
3 rode lomboks
2 salam blad
2 cm laos
1 eetl zout
1 theel palmsuiker
1000 ml water
500 ml kippenbouillon (zie recept)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes, het vlees in stukjes, de sjalotjes in dunne plakjes en de lomboks in schuine ringen. Rasp de laos.
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit gaar. Dan de sjalotjes, de lomboks, de salam en de laos toevoegen en kook dit 4 minuten mee. Vervolgens de tempe, de kangkung, het zout, de palmsuiker en de bouillon toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Natinombur - Gebakken vis met sambal
- Sambal Goreng Papai (Kalimantan Tengah) - garnalen met pakis en tempeballetjes in romige saus
- Lontong - met Balinees varkensvlees
- Empal - droog krokant gebakken vlees
- Jagung Udang - mais met garnalen
- Ayam Bumbu Bali - gebakken kip in een pittige rode saus
- Acar van groenten
- Udang Paprika Kapri Manis - gebakken garnalen met paprika en peultjes
- Sate Kempleng - sate van ossenhaas met pinda's
- Asam-Asam Buncis Ampela Ayam - pittige boontjes met kip in licht zurige saus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...