Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Semur Tahu Tempe Bakar - gestoofde gebakken tahu en tempe in saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Tahu Tempe Bakar
gestoofde gebakken tahu en tempe in saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tahu/tofu
250 gr tempe
4 teentjes knoflook
1/4 theel zout
6 eetl olie
6 cm kaneel
1/2 nootmuskaat
3 kruidnagels
6 eetl kecap manis
1 lente-ui
500 ml water

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel peper
1 theel zout

Taburan:
garnering:
3 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe en de tahu in plakken van 4x4x1cm. Hak de knoflook fijn. Meng de knoflook met het zout en 2 eetl olie en wrijf hiermee de plakken tahu en tempe in. Rooster of bak de tempe en de tahu aan beide kanten bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lente-ui in stukjes en plet de nootmuskaat. Verhit 4 eetl olie en fruit de bumbu, de kaneel, de nootmuskaat en de kruidnagels voor 4 minuten. Voeg dan het water en de tahu en de tempe toe en breng aan de kook. Vervolgens de lente-ui en de kecap toevoegen en kook nog kort verder alles gaar en geurig. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 54 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024451