banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Semur Tahu Tempe Bakar - gestoofde gebakken tahu en tempe in saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Semur Tahu Tempe Bakar
gestoofde gebakken tahu en tempe in saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tahu/tofu
250 gr tempe
4 teentjes knoflook
1/4 theel zout
6 eetl olie
6 cm kaneel
1/2 nootmuskaat
3 kruidnagels
6 eetl kecap manis
1 lente-ui
500 ml water

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel peper
1 theel zout

Taburan:
garnering:
3 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe en de tahu in plakken van 4x4x1cm. Hak de knoflook fijn. Meng de knoflook met het zout en 2 eetl olie en wrijf hiermee de plakken tahu en tempe in. Rooster of bak de tempe en de tahu aan beide kanten bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lente-ui in stukjes en plet de nootmuskaat. Verhit 4 eetl olie en fruit de bumbu, de kaneel, de nootmuskaat en de kruidnagels voor 4 minuten. Voeg dan het water en de tahu en de tempe toe en breng aan de kook. Vervolgens de lente-ui en de kecap toevoegen en kook nog kort verder alles gaar en geurig. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 180 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38898766