banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Semur Tahu Tempe Bakar - gestoofde gebakken tahu en tempe in saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Semur Tahu Tempe Bakar
gestoofde gebakken tahu en tempe in saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tahu/tofu
250 gr tempe
4 teentjes knoflook
1/4 theel zout
6 eetl olie
6 cm kaneel
1/2 nootmuskaat
3 kruidnagels
6 eetl kecap manis
1 lente-ui
500 ml water

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel peper
1 theel zout

Taburan:
garnering:
3 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe en de tahu in plakken van 4x4x1cm. Hak de knoflook fijn. Meng de knoflook met het zout en 2 eetl olie en wrijf hiermee de plakken tahu en tempe in. Rooster of bak de tempe en de tahu aan beide kanten bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lente-ui in stukjes en plet de nootmuskaat. Verhit 4 eetl olie en fruit de bumbu, de kaneel, de nootmuskaat en de kruidnagels voor 4 minuten. Voeg dan het water en de tahu en de tempe toe en breng aan de kook. Vervolgens de lente-ui en de kecap toevoegen en kook nog kort verder alles gaar en geurig. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 45 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40306840