Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Gudeg Yogya - Nangka in kokossaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gudeg Yogya
Nangka in kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kleine nangka
3 jati blaadjes (teak blaadjes*)
1/2 kip (ca. 500 g)
4 hardgekookte eieren
5 cm laos
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 salam blaadjes
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
zout

Haluskan:
boemboe:
6 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
4 sjalotjes
6 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in stukken en kook dit met de jati gaar. Laat vervolgens de nangka afkoelen en uitlekken. Snijd de kip in stukken en meng dit met de dunne kokosmelk, de salam, de boemboe, de laos, de palmsuiker en zout naar smaak. Breng dit aan de kook en laat dit sudderen totdat het vocht is verdampt. voeg vervolgens de dikke kokosmelk toe en de gepelde eieren en laat dit verder sudderen totdat ook dit vocht is verdampt.


* Als je het niet krijgen kan, vervang het dan door eikenblad. Ook dit blad geeft de benodigde kleur af
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 155 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902710