Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Gudeg Yogya - Nangka in kokossaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gudeg Yogya
Nangka in kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kleine nangka
3 jati blaadjes (teak blaadjes*)
1/2 kip (ca. 500 g)
4 hardgekookte eieren
5 cm laos
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 salam blaadjes
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
zout

Haluskan:
boemboe:
6 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
4 sjalotjes
6 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in stukken en kook dit met de jati gaar. Laat vervolgens de nangka afkoelen en uitlekken. Snijd de kip in stukken en meng dit met de dunne kokosmelk, de salam, de boemboe, de laos, de palmsuiker en zout naar smaak. Breng dit aan de kook en laat dit sudderen totdat het vocht is verdampt. voeg vervolgens de dikke kokosmelk toe en de gepelde eieren en laat dit verder sudderen totdat ook dit vocht is verdampt.


* Als je het niet krijgen kan, vervang het dan door eikenblad. Ook dit blad geeft de benodigde kleur af
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 355 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40922793