logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gudeg Yogya
Nangka in kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kleine nangka
3 jati blaadjes (teak blaadjes*)
1/2 kip (ca. 500 g)
4 hardgekookte eieren
5 cm laos
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 salam blaadjes
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
zout

Haluskan:
boemboe:
6 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
4 sjalotjes
6 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in stukken en kook dit met de jati gaar. Laat vervolgens de nangka afkoelen en uitlekken. Snijd de kip in stukken en meng dit met de dunne kokosmelk, de salam, de boemboe, de laos, de palmsuiker en zout naar smaak. Breng dit aan de kook en laat dit sudderen totdat het vocht is verdampt. voeg vervolgens de dikke kokosmelk toe en de gepelde eieren en laat dit verder sudderen totdat ook dit vocht is verdampt.


* Als je het niet krijgen kan, vervang het dan door eikenblad. Ook dit blad geeft de benodigde kleur af

Add comment

Submit

who is online

We have 44 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151569