logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Goreng Telor Petis 2
gebakken eieren in een kruidige pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 eieren
1 witte ui
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 eetl petis
3 cm laos
1 serehstengel
100 ml santen asli (dikke kokosmelk)
olie
water

Cara membuat:
bereiding:
Kook de eieren in het water voor 8 minuten en pel deze daarna. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de eieren lichtbruin en schep deze uit de wok/wadjan. Giet de olie af maar laat 2 eetl achter. Wrijf of maal de ui, de knoflook, de lomboks en de laos fijn tot een pasta. Fruit dit voor 3 minuten in de olie en voeg de kokosmelk, de sereh, de petis en de eieren toe en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 47 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176133