zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Perkedel Kentang - gekruide aardappel koekjes/balletjes
- Sayur bening kacang panjang - Sajoer van kousenband en maïs
- Tumis Daging Saus Tiram - rundvlees in oestersaus
- Daging Tumis Bumbu Tomat - rundvlees in een rode saus van tomaat
- Sateh babi 5 - Saté van varkensvlees
- Sambal Badjak
- Sayur Bakso Sawi Pahit - gestoofde groenten met gehaktballetjes
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Bakwan Jagung - gekruide maiskoekjes (beignet)
- Sambal goreng kentang kering
Sambal Goreng Telor Petis 2 - gebakken eieren in een kruidige pittige saus


Sambal Goreng Telor Petis 2
gebakken eieren in een kruidige pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 eieren
1 witte ui
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 eetl petis
3 cm laos
1 serehstengel
100 ml santen asli (dikke kokosmelk)
olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Kook de eieren in het water voor 8 minuten en pel deze daarna. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de eieren lichtbruin en schep deze uit de wok/wadjan. Giet de olie af maar laat 2 eetl achter. Wrijf of maal de ui, de knoflook, de lomboks en de laos fijn tot een pasta. Fruit dit voor 3 minuten in de olie en voeg de kokosmelk, de sereh, de petis en de eieren toe en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.
gebakken eieren in een kruidige pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 eieren
1 witte ui
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 eetl petis
3 cm laos
1 serehstengel
100 ml santen asli (dikke kokosmelk)
olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Kook de eieren in het water voor 8 minuten en pel deze daarna. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de eieren lichtbruin en schep deze uit de wok/wadjan. Giet de olie af maar laat 2 eetl achter. Wrijf of maal de ui, de knoflook, de lomboks en de laos fijn tot een pasta. Fruit dit voor 3 minuten in de olie en voeg de kokosmelk, de sereh, de petis en de eieren toe en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.