Sambal Goreng Telor Petis 2
gebakken eieren in een kruidige pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 eieren
1 witte ui
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 eetl petis
3 cm laos
1 serehstengel
100 ml santen asli (dikke kokosmelk)
olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Kook de eieren in het water voor 8 minuten en pel deze daarna. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de eieren lichtbruin en schep deze uit de wok/wadjan. Giet de olie af maar laat 2 eetl achter. Wrijf of maal de ui, de knoflook, de lomboks en de laos fijn tot een pasta. Fruit dit voor 3 minuten in de olie en voeg de kokosmelk, de sereh, de petis en de eieren toe en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur Kojo - Sajoer van aubergines met rundvlees
- Phad Phet Neua - rundvlees reepjes in rode curry saus
- Ayam Bakar Bumbu Rujak - geroosterde in pittig gekruide kokosmelk gestoofde kip
- Lodeh kluwih - broodvrucht met saus
- Moo Shu - 木樨肉 - roerbak van varkensvlees
- Pengat tahu - tahu en sperziebonen gestoofd in kokosmelk
- Singit - in gekruid kokosmelk gestoofd rundvlees uit Jepara
- Kare Ikan
- Sateh Babi 6
- Smoor lidah
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...