Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sambal Goreng Telor Petis 2 - gebakken eieren in een kruidige pittige saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sambal Goreng Telor Petis 2
gebakken eieren in een kruidige pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 eieren
1 witte ui
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 eetl petis
3 cm laos
1 serehstengel
100 ml santen asli (dikke kokosmelk)
olie
water

Cara membuat:
bereiding:
Kook de eieren in het water voor 8 minuten en pel deze daarna. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de eieren lichtbruin en schep deze uit de wok/wadjan. Giet de olie af maar laat 2 eetl achter. Wrijf of maal de ui, de knoflook, de lomboks en de laos fijn tot een pasta. Fruit dit voor 3 minuten in de olie en voeg de kokosmelk, de sereh, de petis en de eieren toe en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 244 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925820