Daging Bumbu Rujak
pittig gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr entrecote
1 eetl asem
200 ml water
100 ml runderbouillon
1/2 eetl palmsuiker
7 eetl kecap manis
3 jerut purut blaadjes
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 theel zout
3 theel trassi
4 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het water met de asem. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin in 5 minuten. Voeg dan het asemwater, de jerut purut, de palmsuiker, de bouillon en de kecap toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Mi Goreng Cakalang - gebakken bami met gerookte tonijn en tauge
- Ikan asem garem
- Telur sambal cabai hijau - kwarteleieren in een groene chilisaus
- Sate Pusut Daging - Sate van rundergehakt balletjes
- Kembang Kol Saus Kepiting - bloemkool met een saus van krab
- Be Sampi Mesitsit 2 - droog en pittig gekruid rundvlees
- Sayur Labu Kuning - Sajoer van pompoen, bambuscheuten en gezouten vis
- Tumis Cumi-Cumi - gebakken inktvis
- Tahu Jangan Lombok - pittig gestoofde tahu
- Bistek - Filipijnse biefstuk
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...