zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Zoute Eiersaus
- frikadel special
- Sambal Ikan Teri
- Kung Sai - Pikante garnalen
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Pangek daging asem pedas - Gestoofd rundvlees
- Ayam Piendang Serani
- Masman - rundvlees met pinda's in kokosmelk
- Penyon sampi 2 -Gestoofd rundvlees met jonge nangka
- Tarbot met bosuitjes en gember
Daging Bumbu Rujak - pittig gekruid rundvlees


Daging Bumbu Rujak
pittig gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr entrecote
1 eetl asem
200 ml water
100 ml runderbouillon
1/2 eetl palmsuiker
7 eetl kecap manis
3 jerut purut blaadjes
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 theel zout
3 theel trassi
4 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het water met de asem. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin in 5 minuten. Voeg dan het asemwater, de jerut purut, de palmsuiker, de bouillon en de kecap toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
pittig gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr entrecote
1 eetl asem
200 ml water
100 ml runderbouillon
1/2 eetl palmsuiker
7 eetl kecap manis
3 jerut purut blaadjes
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 theel zout
3 theel trassi
4 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het water met de asem. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin in 5 minuten. Voeg dan het asemwater, de jerut purut, de palmsuiker, de bouillon en de kecap toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.