logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Opor Parahyangan
Kipfilet met kruidige kokosmelksaus
bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipfilet
1 serehstengel, gekneusd
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 salam blad
1 theel. gula jawa (palmsuiker)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
8 kemirinoten
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
1 theel, witte peper
8 sjalotten
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes Rooster eerst de ketumar samen met de kemirie en de jinten voor 2 minuten doorg in een koekepan. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjand de dunne kokosmelk samen met de boemboe, de salam, de suiker en de sereh. Als het kookt dat de kip toevoegen en dit 15 minuten laten sudderen. Vervolgens het zout en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten inkoken en totdat de kip gaar is en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 21 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160721