zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Ayam Bakar Rica - gekruide kip
- Jjajangmyun - mie met zwarte bonen saus
- Jukut Uni - nangka in een dikke kokossaus
- Sambal Nyuh - Sambal met kokos
- Soto Dengan
- Ayam Cabai Hijau - gebakken kip met groene sambal
- Sayur kerrie jawa
- Gay Hor Nueng - rode kip curry hapjes
- Bun Bo - vlees met pinda's
Ayam Padang


Ayam Padang
Banan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr kipfilets
3 limoenen (sap)
250 gr. rijpe tomaten
250 ml. water
6 rode rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
3 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
250 ml kokosmelk
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes, de tomaten en de knoflook fijn en snijd de rawits in dunne reepjes. Wrijf of maal de gember en de kunyit fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het limoensap. Meng het water met de tomaten en verhit dit in een wok/wadjan. Voeg dan de rawits, de knoflook, de sereh, de kunyit, de gember en het vlees toe en laat dit zachtjes 30 minuten sudderen. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel npg 10-15 minuten sudderen.
Banan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr kipfilets
3 limoenen (sap)
250 gr. rijpe tomaten
250 ml. water
6 rode rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
3 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
250 ml kokosmelk
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes, de tomaten en de knoflook fijn en snijd de rawits in dunne reepjes. Wrijf of maal de gember en de kunyit fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het limoensap. Meng het water met de tomaten en verhit dit in een wok/wadjan. Voeg dan de rawits, de knoflook, de sereh, de kunyit, de gember en het vlees toe en laat dit zachtjes 30 minuten sudderen. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel npg 10-15 minuten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.