Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Pangang Menada - pikant gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Ayam Pangang Menada
pikant gekruide kip


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kip
1 limoen
3 eetl olie
1 sereh
3 salamblad
2 pandanbladeren
4 theel kecap manis
4 tomaten
250 ml water
2 theel zout

Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
11 sjalotjes
5 cm jahe
3 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met de limoen. Ontvel de tomaten en snijd deze in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de bumbu voor 3 minuten. Dan de sereh, de salam, de pandan, de kecap en de tomaten toevoegen en dan nog 5 minuten bakken. Vervolgens het water, het zout en de kip toevoegen en het geheel nog 25 minuten laten sudderen totdat de kip gaar is en de vocht is verdampt. Rooster vervolgens de kip goudbruin en krokant boven een houtskoolvuurtje.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 292 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091735