Ayam Pangang Menada
pikant gekruide kip
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kip
1 limoen
3 eetl olie
1 sereh
3 salamblad
2 pandanbladeren
4 theel kecap manis
4 tomaten
250 ml water
2 theel zout
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
11 sjalotjes
5 cm jahe
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met de limoen. Ontvel de tomaten en snijd deze in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de bumbu voor 3 minuten. Dan de sereh, de salam, de pandan, de kecap en de tomaten toevoegen en dan nog 5 minuten bakken. Vervolgens het water, het zout en de kip toevoegen en het geheel nog 25 minuten laten sudderen totdat de kip gaar is en de vocht is verdampt. Rooster vervolgens de kip goudbruin en krokant boven een houtskoolvuurtje.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal serai - Sambal met sereh
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Asam Manis Sayap Ayam - kip in een pittige rode saus
- Zuur van gebakken vis
- Kwee lapis 2 - kokosmelkpudding in laagjes
- Empal Suwir - drooggebakken en uitgeplozen rundvlees
- Sayur Tjabé Idjo
- Ayam Cincane 2 - kip met groene tomaten
- Ayam Merica - kip in kruidige saus
- Bebek bali - balinese eend
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Pangang Menada - pikant gekruide kip
- Details
- Copyright: FM Wiedenhoff/KokkieBlanda