Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam Pangang Menada - pikant gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Ayam Pangang Menada
pikant gekruide kip


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kip
1 limoen
3 eetl olie
1 sereh
3 salamblad
2 pandanbladeren
4 theel kecap manis
4 tomaten
250 ml water
2 theel zout

Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
11 sjalotjes
5 cm jahe
3 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met de limoen. Ontvel de tomaten en snijd deze in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de bumbu voor 3 minuten. Dan de sereh, de salam, de pandan, de kecap en de tomaten toevoegen en dan nog 5 minuten bakken. Vervolgens het water, het zout en de kip toevoegen en het geheel nog 25 minuten laten sudderen totdat de kip gaar is en de vocht is verdampt. Rooster vervolgens de kip goudbruin en krokant boven een houtskoolvuurtje.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 143 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41015855