Lauak/lawak Gadang
kruidig gestoofde plakjes rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundvlees
550 ml water
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
1 kunyit blad
2 asam kandis
3 jeruk purut blaadjes
5 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 kemiri noten, geroosterd
2 cm kunyit, geroosterd
1 cm jahe
1 cm lengkuas/laos
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes van 4x4x1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, het kunyit blad, de asam kandis en de jeruk purut voor 6 minuten.
Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan het water, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Cah Kangkung Manis - roerbak van kangkung met kecap
- Pepes galendo - Gekruide ikan teri in bananenblad
- Sateh bumbu kacang 2 - saté van geit
- Tumis Jamur Lokio - gebakken paddenstoelen met bieslook
- Sambal Goreng Kol - pittige roerbak van kool met garnalen en petai
- Gule Cumi - gestoofde inktvis
- Gulai Ikan Cabai Rawit - viscurry met rawits
- Tom Chin Goong - soep met garnalenballen
- Garang Asem Tongkol -pittig gestoomde tonijn
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...