logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Lauak/lawak Gadang 
kruidig gestoofde plakjes rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundvlees
550 ml water
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
1 kunyit blad
2 asam kandis
3 jeruk purut blaadjes
5 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 kemiri noten, geroosterd
2 cm kunyit, geroosterd
1 cm jahe
1 cm lengkuas/laos
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes van 4x4x1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, het kunyit blad, de asam kandis en de jeruk purut voor 6 minuten.
Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan het water, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 132 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176508