zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sateh ayam tusuk
- Koatum Gai - kippensoep met rijst
- Wong Nga Bahk Tong - kruidige lichtgroene koolsoep
- Sate Sapi Bumbu Ketumbar - sate van rundvlees met koriander
- Bulanglang - stoofpotje van groenten met tahu
- Semur Daging Sapi Empuk - smoor van gekruid rundvlees
- Sateh lilit 2 - Saté van vis en garnalen
- Jagung Santan Manis - mais in kokosmelk siroop
- Gy Pad Med Mamuang Hinmapan - gebakken kip met cashew nuts
- Yu Xiang Qie Zi - pittige aubergine
Gudeg kering - Gestoofde nangka


Gudeg kering
Gestoofde nangka
Gestoofde nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 nangka
2 theel, asem
750 ml water
6 salamblaadjes
zout
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3,5 cm laos
150 gr gula jawa (palmsuiker)
5 kemirinootjes
3 theel, ketumbar
1 theel, jinten,
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de nangka in stukken en kook dit met het water in 40 minuten halfgaar. Laat de nangka uitlekken maar bewaar het kookvocht. Rooster eerst de ketumbar met de kemirie en de jinten. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit het kookvocht opnieuwe en meng de asem erdoor. Vervolgens de boemboe, de salam, zout naar smaak en de nangka toevoegen en stoof het gerecht droog.
ingrediënten:
1 nangka
2 theel, asem
750 ml water
6 salamblaadjes
zout
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3,5 cm laos
150 gr gula jawa (palmsuiker)
5 kemirinootjes
3 theel, ketumbar
1 theel, jinten,
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de nangka in stukken en kook dit met het water in 40 minuten halfgaar. Laat de nangka uitlekken maar bewaar het kookvocht. Rooster eerst de ketumbar met de kemirie en de jinten. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit het kookvocht opnieuwe en meng de asem erdoor. Vervolgens de boemboe, de salam, zout naar smaak en de nangka toevoegen en stoof het gerecht droog.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.