Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Gudangan - Groenten met geraspte kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gudangan
Groenten met geraspte kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr geraspt kokos
100 gr kousenband
100 gr kangkung (of anders spinazie)
100 gr witte kool
100 gr taugé
zout
olie
bananenblad,
houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
5 teentjes knoflook
3,5 cm kencur
4 jeruk purutblaadjes
2 1/2 theel, gula Jawa

Taburan:
garnering:
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de groenten klein en/of in smalle reepjes en blancheer de groenten afzonderlijk van elkaar en laat het daarna uitlekken. Meng vervolgens de groenten door elkaar. Meng de boemboe met de kokos en stoom dit gewikkeld in met de prikkers vastgezette bananenblad voor 10 minuten. Laat het daarna afkoelen en meng dit met de groenten. Bestrooi de groenten met bawang goreng.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 242 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925293