roerbak van sopropo met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 middelgrote pare/sopropo
1 eetl zout
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
200 gr garnalen, gepeld
100 ml water
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1/2 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de pare doormidden en verwijder de zaden. Snijd het dan in dunne plakjes en bestrooi het met het zout. Pers het vocht uit de pare en spoel het goed af. Snijd de ingrediënten voor de bumbu in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de pare, het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook totdat het gaar is geworden. Serveer.