logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sate Maranggi
rundvlees sate met sambal oncom

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees 
100 gr rundvlees vet
2 theel olie
4 eetl kecap manis
16 spiesjes
 
Haluskan:
bumbu:
1 1/2 eetl ketumbar
1/2 theel zout
75 gr palmsuiker
 
Bahan Sambal oncom:
Ingrediënten:
350 gr oncom
1000 ml water
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 rode rawits
5 rode lomboks
2 theel zout
1/2 cm laos
6 cm kencur
2 cm gember
 
Taburan:
garnering:
6 stuks uli bakar (gegrilde kleefrijst)
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in platte blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met het vlees en het vet en laat dit tenminste 1.5 uur intrekken. Rijg het dan aan de stokjes en rooster deze langzaam boven een houtskoolvuurtje gaar en bruin. Regelmatig insmeren met de marinade. Serveer met de sambal oncom en uli bakar
 
Cara membuat sambal oncom:
bereiding saus/sambal:
Pureer de oncom. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de bumbu toe. als het water kookt dan de oncom toevoegen en het geheel zachtjes laten koken totdat alles gaar geworden is.

Add comment

Submit

who is online

We have 73 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421737