Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Sate Maranggi - rundvlees sate met sambal oncom

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Maranggi
rundvlees sate met sambal oncom

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees 
100 gr rundvlees vet
2 theel olie
4 eetl kecap manis
16 spiesjes
 
Haluskan:
bumbu:
1 1/2 eetl ketumbar
1/2 theel zout
75 gr palmsuiker
 
Bahan Sambal oncom:
Ingrediënten:
350 gr oncom
1000 ml water
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 rode rawits
5 rode lomboks
2 theel zout
1/2 cm laos
6 cm kencur
2 cm gember
 
Taburan:
garnering:
6 stuks uli bakar (gegrilde kleefrijst)
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in platte blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met het vlees en het vet en laat dit tenminste 1.5 uur intrekken. Rijg het dan aan de stokjes en rooster deze langzaam boven een houtskoolvuurtje gaar en bruin. Regelmatig insmeren met de marinade. Serveer met de sambal oncom en uli bakar
 
Cara membuat sambal oncom:
bereiding saus/sambal:
Pureer de oncom. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de bumbu toe. als het water kookt dan de oncom toevoegen en het geheel zachtjes laten koken totdat alles gaar geworden is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936676