Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
KokkieBlanda 5 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Write a comment
Sate Maranggi Purwakarta - sate van rundvlees met een komkommersaus
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Sate Maranggi Purwakarta
sate van rundvlees met een komkommersaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees
5 eetl kecap manis
1 eetl azijn
1 eetl olie
sate stokjes
 
Haluskan:
bumbu:
13 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 eetl ketumbar
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
 
Bahan saus:
ingrediënten saus:
200 ml water
3 sjalotjes
3 rode rawits
3 rode lomboks
1 komkommer
5 cm kencur
1 cm jahe
2 eetl palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met de kecap, de azijn en de olie en voeg het vlees toe. Laat dit tenminste 1 uur marineren. Rijg het vlees aan de prikkers en rooster het vervolgens  goudbruin en gaar boven een houtskoolvuurtje. Regelmatig het vlees bestrijken met de marinade.
 
Voor de saus:
Onpit de komkommer en snijd deze samen met de sjalotjes in dunnen plakjes. Snijd de pepers in dunne reepjes. Wrijf of maal de jahe en de kencur fijn. Verhit in een pan het water en stoof hierin de sjalotjes, de pepers, de jahe en de kencur gaar. Voeg dan de komkommer en de suiker toe en laat het geheel afkoelen.
Pin It
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 366 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41083668