banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 29 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 6 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Sate Maranggi Purwakarta - sate van rundvlees met een komkommersaus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sate Maranggi Purwakarta
sate van rundvlees met een komkommersaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees
5 eetl kecap manis
1 eetl azijn
1 eetl olie
sate stokjes
 
Haluskan:
bumbu:
13 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 eetl ketumbar
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
 
Bahan saus:
ingrediënten saus:
200 ml water
3 sjalotjes
3 rode rawits
3 rode lomboks
1 komkommer
5 cm kencur
1 cm jahe
2 eetl palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met de kecap, de azijn en de olie en voeg het vlees toe. Laat dit tenminste 1 uur marineren. Rijg het vlees aan de prikkers en rooster het vervolgens  goudbruin en gaar boven een houtskoolvuurtje. Regelmatig het vlees bestrijken met de marinade.
 
Voor de saus:
Onpit de komkommer en snijd deze samen met de sjalotjes in dunnen plakjes. Snijd de pepers in dunne reepjes. Wrijf of maal de jahe en de kencur fijn. Verhit in een pan het water en stoof hierin de sjalotjes, de pepers, de jahe en de kencur gaar. Voeg dan de komkommer en de suiker toe en laat het geheel afkoelen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 268 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40686080