logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sate Maranggi Purwakarta
sate van rundvlees met een komkommersaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees
5 eetl kecap manis
1 eetl azijn
1 eetl olie
sate stokjes
 
Haluskan:
bumbu:
13 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 eetl ketumbar
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
 
Bahan saus:
ingrediënten saus:
200 ml water
3 sjalotjes
3 rode rawits
3 rode lomboks
1 komkommer
5 cm kencur
1 cm jahe
2 eetl palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met de kecap, de azijn en de olie en voeg het vlees toe. Laat dit tenminste 1 uur marineren. Rijg het vlees aan de prikkers en rooster het vervolgens  goudbruin en gaar boven een houtskoolvuurtje. Regelmatig het vlees bestrijken met de marinade.
 
Voor de saus:
Onpit de komkommer en snijd deze samen met de sjalotjes in dunnen plakjes. Snijd de pepers in dunne reepjes. Wrijf of maal de jahe en de kencur fijn. Verhit in een pan het water en stoof hierin de sjalotjes, de pepers, de jahe en de kencur gaar. Voeg dan de komkommer en de suiker toe en laat het geheel afkoelen.

Add comment

Submit

who is online

We have 29 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160769