Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Kari Banjar - rundvlees met kerrie saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kari Banjar
rundvlees met kerrie saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees/ossenhaas
2 theel kerriepoeder (zie recept)
1/8 theel vijfkruidenpoeder (zie recept)
1 theel limoensap
1/4 theel palmsuiker
1 1/2 eetl maizena
500 ml water
3 cm jahe
2 groene lomboks
1 grote ui
1 lente-ui
1 theel zout
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de ui in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne ringen en de lente-ui in kleine stukjes. Hak of rasp de jahe fijn.
Meng de kerrie met de maizena, de vijfkruiden, de palmsuiker, het limoensap en het water en zet apart.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees totdat het van kleur verandert. Voeg dan het zout en de jahe toe en meng goed. Dan de ui, de lomboks en de lente-ui toevoegen en meng goed.
Vervolgens de kerrie saus toevoegen en breng het aan de kook en kook totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 82 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411131