ossetong in nootmuskaat saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
600 gr ossetong
750 ml runderbouillon (zie recept)
4 eetl kecap manis
2 eetl kecap asin
1 theel witte peper
1/2 theel nootmuskaat
3 jerut purut blaadjes
3 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
3 aardappelen
Taburan:
garnering:
bawang goreng
Cara membuat:
preperation/method:
Verhit in een pan het water en voeg de ossetong toe en laat het 1 uur zachtjes kokon en laat het daarna afkoelen. Verijder het vel van de tong en snijd het in dunnen plkajes. Snijd de aardappelen in kleine blokjes. Verhit in een wok de bouillon en voeg alle ingrediënten toe behalve de aardappelen en laat het 10 minuten sudderen. Voeg dan de aardappelen toe en laat het zachtjes verder sudderen totdat de aardappelen gaar zijn. Bestrooi het met bawang goreng en serveer.
ingrediënten:
2000 ml water
600 gr ossetong
750 ml runderbouillon (zie recept)
4 eetl kecap manis
2 eetl kecap asin
1 theel witte peper
1/2 theel nootmuskaat
3 jerut purut blaadjes
3 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
3 aardappelen
Taburan:
garnering:
bawang goreng
Cara membuat:
preperation/method:
Verhit in een pan het water en voeg de ossetong toe en laat het 1 uur zachtjes kokon en laat het daarna afkoelen. Verijder het vel van de tong en snijd het in dunnen plkajes. Snijd de aardappelen in kleine blokjes. Verhit in een wok de bouillon en voeg alle ingrediënten toe behalve de aardappelen en laat het 10 minuten sudderen. Voeg dan de aardappelen toe en laat het zachtjes verder sudderen totdat de aardappelen gaar zijn. Bestrooi het met bawang goreng en serveer.