zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Opor Telor Pedas - pittig gekruide eieren in romige saus
- Gai Op Gar Thiam - met knoflook gecoate drumsticks
- Natinombur - Gebakken vis met sambal
- Iga Bakar Bumbu Rujak - geroosterd gekruid rundvlees
- Chen Pi Niu Rou - rundvlees met mandarijn
- Tempe Kuah Santen - tempe met garnalen in een kokosmelksaus
- Ayam Goreng Mentega - gebakken kip in een boter-kecap saus
- Solamu - gehaktballetjes
- Soto Ayam - indische kippensoep
- Sambal bubuk kering ebbie
Semur Lidah 2 - ossetong in nootmuskaat saus


Semur Lidah
ossetong in nootmuskaat saus
ossetong in nootmuskaat saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
600 gr ossetong
750 ml runderbouillon (zie recept)
4 eetl kecap manis
2 eetl kecap asin
1 theel witte peper
1/2 theel nootmuskaat
3 jerut purut blaadjes
3 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
3 aardappelen
Taburan:
garnering:
bawang goreng
Cara membuat:
preperation/method:
Verhit in een pan het water en voeg de ossetong toe en laat het 1 uur zachtjes kokon en laat het daarna afkoelen. Verijder het vel van de tong en snijd het in dunnen plkajes. Snijd de aardappelen in kleine blokjes. Verhit in een wok de bouillon en voeg alle ingrediënten toe behalve de aardappelen en laat het 10 minuten sudderen. Voeg dan de aardappelen toe en laat het zachtjes verder sudderen totdat de aardappelen gaar zijn. Bestrooi het met bawang goreng en serveer.
ingrediënten:
2000 ml water
600 gr ossetong
750 ml runderbouillon (zie recept)
4 eetl kecap manis
2 eetl kecap asin
1 theel witte peper
1/2 theel nootmuskaat
3 jerut purut blaadjes
3 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
3 aardappelen
Taburan:
garnering:
bawang goreng
Cara membuat:
preperation/method:
Verhit in een pan het water en voeg de ossetong toe en laat het 1 uur zachtjes kokon en laat het daarna afkoelen. Verijder het vel van de tong en snijd het in dunnen plkajes. Snijd de aardappelen in kleine blokjes. Verhit in een wok de bouillon en voeg alle ingrediënten toe behalve de aardappelen en laat het 10 minuten sudderen. Voeg dan de aardappelen toe en laat het zachtjes verder sudderen totdat de aardappelen gaar zijn. Bestrooi het met bawang goreng en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.